Skip to main content

Με κορυφαίο τον Ντεκόζι ο Άρης υπέταξε τον Προμηθέα στο Αλεξάνδρειο (vid)

Οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους σε σύνολο τριών αγώνων καθώς αποδείχθηκαν πολύ σκληροί εκεί που κρίθηκε το παιχνίδι

Ο Άρης (2-1) έκανε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Προμηθέα Πατρών (1-1) και επικράτησε με 94-83 στο Nick Galis Hall με πρωταγωνιστή τον Κουίντον Ντεκόζι.

Οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους σε σύνολο τριών αγώνων καθώς αποδείχθηκαν πολύ σκληροί εκεί που κρίθηκε το παιχνίδι. Οι επτά διαδοχικοί πόντοι του Κουίντον Ντεκόζι έδωσαν το φιλί της ζωής στους Θεσσαλονικείς οι οποίοι είχαν αυταπάρνηση στο παιχνίδι τους. Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη διατήρησε το αήττητο απέναντι στον Προμηθέα στο Αλεξάνδρειο.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν εξαιρετικό για τον Άρη και στις δύο πλευρές, σε αντίθεση με τον Προμηθέα Πατρών ο οποίος μετά τα πρώτα τέσσερα αγωνιστικά λεπτά (10-11) επιδόθηκε σε ρεσιτάλ λαθών (σ. σ. 7). Οι γηπεδούχοι αρχικά στηρίχθηκαν στον Μίλαν Μιλόσεβιτς και στη συνέχεια λειτούργησαν πολύ καλύτερα παρουσία του Φλιώνη (αντί του Τσάλμερς) και με επιμέρους σκορ 19-6 προηγήθηκαν με 29-17 στο τέλος της περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο, λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη η αντίδραση του Προμηθέα Πατρών καθώς ελαχιστοποίησε τα λάθη, είχε πολυφωνία στην επίθεση και τα πήγε καλύτερα στις προσωπικές μονομαχίες (34-33, 15’) περιορίζοντας έτσι τη δράση του Άρη. Εκεί ο Κουίντον Ντεκόζι έδωσε λύσεις στους γηπεδούχους οι οποίοι πήγαν με +4 (46-42) στο ημίχρονο.

Μέσα από την άμυνά του, ο Άρης ήλεγξε τον ρυθμό στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι «κίτρινοι» έδωσαν το μακρινό σουτ στον Προμηθέα, οι παίκτες του τελευταίου ήταν απελπιστικά άστοχοι καθώς έφτασαν να είχαν 3/16 προσπάθειες και η διαφορά επανήλθε στα επίπεδα των εννιά πόντων (62-53, 27’). Ο Ίαν Μίλερ κράτησε τον Προμηθέα στο παιχνίδι με τους διαδοχικούς πόντους του (67-64, 29’). Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 72-68.

Οι δύο ομάδες είχαν αδυναμία στο σκοράρισμα στις αρχές της τελευταίας περιόδου (74-72). Οι λεπτές ισορροπίες διατηρήθηκαν (76-75) με την είσοδο του αγώνα στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Ένα τρίποντο του Σταμάτη έδωσε αέρα πέντε πόντων (81-76) στον Άρη. Επτά συνεχόμενοι πόντοι του Ντεκόζι έκριναν το παιχνίδι καθώς ανέβασαν τη διαφορά στα επίπεδα των δέκα πόντων (88-78, 39’) και ο Προμηθέας δεν είχε τον τρόπο αλλά και τον χρόνο για να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 29-17, 46-42, 72-68, 94-83.