Skip to main content

Με μεσίστια σημαία στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών το αντίο στον Γλέζο

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τον μεγάλο πατριώτη και αγωνιστή της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας είπε ο δήμαρχος.

Με μία ελάχιστη και συμβολική πρωτοβουλία ο δήμος Νεάπολης-Συκεών αποχαιρετά τον μεγάλο πατριώτη και αγωνιστή της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, τον Μανώλη Γλέζο.

Με εντολή του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, σήμερα, Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, ημέρα της κηδείας του Μανώλη Γλέζου, η σημαία στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών κυματίζει μεσίστια.

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τον μεγάλο πατριώτη και αγωνιστή της Ελευθερίας, της Ανεξαρτησίας, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, τον συνδημότη μας Μανώλη Γλέζο. Ο αγώνας του για τα μεγάλα ιδανικά, που δεν εγκατέλειψε ποτέ, και η στάση ζωής που ακολούθησε έως και τη τελευταία ημέρα της ζωής του, αποτελούν παράδειγμα για όλους μας. Τα οράματά του, που είναι κοινά οράματα, θα συνεχίσουν να μας εμπνέουν για να συνεχίσουμε τον αγώνα και την προσπάθεια όλοι όσοι κληθήκαμε να υπηρετήσουμε την κοινωνία. Ο Μανώλης Γλέζος θα μείνει αθάνατος στις καρδιές μας», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Να σημειωθεί ότι ο Μανώλης Γλέζος και ο συναγωνιστής του Απόστολος Σάντας αποδέχθηκαν την πρόταση της διοίκησης του πρώην δήμου Συκεών και ανακηρύχθηκαν επίτιμοι δημότες, και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου (37/11.2.2008). Τον Μάιο του 2008, δε, ο Μανώλης Γλέζος φιλοξενήθηκε στο δήμο ως κεντρικός ομιλητής σε μια ειδική εκδήλωση-συνέδριο στον πρώην δήμο Συκεών με θέμα «Η αναγνώριση του αγώνα μέσα από τη μνήμη».