Skip to main content

Με μοιραίο τον Γκάμα ο Άρης έμεινε στην ισοπαλία με τον Ολυμπιακό (video)

Οι κιτρινόμαυροι αν και προηγήθηκαν με τον Μάνο στο 11΄ δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό - Χαμένο πέναλτι του Γκάμα στο φινάλε

Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 7η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten.

Σε ένα ματς με δραματικό φινάλε, οι κιτρινόμαυροι πήραν το προβάδισμα στο 11ο λεπτό με τον Δημήτρη Μάνο. Ο Κώστας Φορτούνης ισοφάρισε στο 82', ενώ ο Μπρούνο Γκάμα έχασε πέναλτι στο 89' και είχε δοκάρι για τον Άρη στο 90'.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 δίνοντας φανέλα βασικού σε Τζολάκη, Σουρλή, ενώ στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Ούγκο Κάιπερς. Από την άλλη, ο Άρης είχε μία έκπληξη με την παρουσία του Μπεναλουάν στο αρχικό σχήμα αντί του Ρόουζ.

Ο Άρης ήταν εκείνος που πήρε από νωρίς το προβάδισμα με τον Δημήτρη Μάνο. Ο Σάσα έβγαλε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά, ο στράικερ του Άρη πλάσαρε, ο Τζολάκης απέκρουσε, με την μπάλα να βρίσκει ξανά στον Μάνο. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να διώξει, αφού η μπάλα πέρασε τη γραμμή, κάτι που διαπιστώθηκε με τη βοήθεια του VAR.

Ο Ολυμπιακός δεν φάνηκε επηρεασμένος από το προβάδισμα των Κίτρινων. Αντίθετα, αύξησε την επιθετικότητά του και φρόντισε να γράψει μία μεγάλη ευκαιρία στο 20ο λεπτό. Ο Κάιπερς πέρασε τον Κουέστα, πλάσαρε από δύσκολη γωνία, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και ο Σούντγκρεν έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κυκλοφορούν την μπάλα. Ωστόσο, ο Άρης είχε γυρίσει τις γραμμές του και κάλυπτε σωστά τους χώρους έχοντας πολύ καλές αντιδράσεις στον ανασταλτικό τομέα.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης στο 82ο λεπτό, χάρη σε συνεργασία δύο αλλαγών του Μαρτίνς. Ο Χασάν έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και με ωραία ασίστ βρήκε τον Φορτούνη που έγραψε το 1-1. Μάλιστα, η φάση είχε ξεκινήσει από τον Κώστα Φορτούνη. Στη συνέχεια στην αμέσως επόμενη ευκαιρία ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία με σουτ του Χασάν για την ανατροπή.

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος κρατώντας πιο μπροστά τις γραμμές του σε σχέση με τη λήξη του πρώτου μέρους. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση κράτησε για πέντε περίπου λεπτά με τον Ολυμπιακό να παίρνει ξανά την κατοχή και τους κιτρινόμαυρους  να γυρίζουν.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά, έτσι ο Μαρτίνς άλλαξε τον σχηματισμό του σε 4-4-2 και πέρασε τους Χασάν και Φορτούνη. Από την άλλη, ο Μάντζιος πέρασε τους Σάντε Σίλβα και Ματίγια για να κρατήσει την μπάλα και να εκμεταλλευτεί τα τρεξίματα.

Στο 71ο λεπτό ο Άρης έγραψε καλή ευκαιρία με τον Σάσα να σουτάρει μέσα από την περιοχή σε κόντρα επίθεση των γηπεδούχων. Ο Μαρτίνς θέλησε να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του με Αραμπί, Μπουχαλάκη, ενώ ντεμπούτο έκανε και ο Καλογερόπουλος. Από την άλλη, ο Μάντζιος με τις αλλαγές του επιχείρησε, όπως αποδείχθηκε, χωρίς επιτυχία να προστατέψει το προβάδισμα.

Ο Άρης μετά το 1-0 του Ολυμπιακού έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Τιάγκο Σίλβα έκανε πέναλτι στον Σαντέ Σίλβα. Ο Μπρούνο Γκάμα ενέλαβε την εκτέλεση στο 89ο λεπτό, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Μπρούνο Γκάμα στο 90' έχασε νέα ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο παίκτης του Άρη πάτησε στην περιοχή, έκανε το σουτ με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Διαιτητής: Ρόι Ρέινσρεϊμπερ (Ισραήλ), Βοηθοί: Ντέιβιντ Μπίτον (Α΄), Ντβιρ Σίμον (Β’), VAR: Όρελ Γκρίνφιλντ (Ισραήλ), AVAR: Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας), 4ος: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών)

ΑΡΗΣ (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Δεληζήσης (λ. τρ. 39΄Ρόουζ), Μπεναλουάν, Τζέγκο (λ. τρ. 78΄Ματέο), Σάσα, Μαντσίνι (78΄Ιωάννου), Γκάμα, Μπερτόγλιο (69΄Ματίγια), Μάνος (69΄Σίλβα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Τζολάκης, Ντρέγκερ (77΄Καλογερόπουλος), Σεμέδο, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ, Σουρλής (77΄Μπουχαλάκης), Τιάγκο Σίλβα, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά (68΄Φορτούνης), Βρουσάι (68΄Χασάν), Κάιπερς (77΄Ελ Αραμπί)