Skip to main content

«Με παγίδευσε στην απαγωγή της 10χρονης», υποστηρίζει ο φερόμενος συνεργός

Ο 35χρονος φέρεται ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με την 34χρονη τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο πριν από την αρπαγή της 10χρονης

«Με εξαπάτησε. Εμφανίστηκε ως ένα καλό και ευαίσθητο άτομο, που επεδίωκε να σώσει ένα γνωστό της ανήλικο κορίτσι από το κακοποιητικό περιβάλλον στο οποίο διαβιούσε», ισχυρίζεται ο άνδρας που κατηγορείται ότι συνέδραμε την 34χρονη, σήμερα, στη φρικτή υπόθεση αρπαγής και βιασμού της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο του 2020.

Οπως σημειώνεται στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, στην πρόταση της αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για παραπομπή των δύο κατηγορουμένων σε δίκη, ο 35χρονος φέρται ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με την 34χρονη τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο πριν από την αρπαγή της 10χρονης.

«Διατηρούσαμε συχνές επί πληρωμή ερωτικές επαφές», διευκρίνισε ο ίδιος στην κατάθεσή του. Ο άνδρας φέρεται να βρισκόταν στο σπίτι όπου κρατείτο παράνομα η ανήλικη, ενώ παρείχε στην κατηγο ρούμενη «ψυχική υποστήριξη διαβεβαιώνοντάς την ότι θα της συμπαρασταθεί και προτείνοντάς της να συναντηθούν ή να της στείλει ό,τι χρειάζεται με άλλο έμπιστο πρόσωπο».

Πώς έφτασαν στα ίχνη του μετά την απαγωγή

Η άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών της 34χρονης αποκάλυψε ότι το διάστημα της παράνομης κράτησης της 10χρονης, αλλά και μερικά 24ωρα πριν και μετά, είχε επαφή με τον 35χρονος.

«Το βράδυ πριν από την απαγωγή της ανήλικης, 10 προς 11 Ιουνίου 2020, η κατηγορούμενη διανυκτέρευσε στην κατοικία του δεύτερου κατηγορούμενου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από όπου αποχώρησε μετά τις 10:34, δηλαδή περίπου 2,5 ώρες πριν από την αρπαγή», αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση.

Την επόμενη νύχτα και συγκεκριμένα στις 00:56 της 12ης Ιουνίου, αφού η κατηγορούμενη είχε αρπάξει την ανήλικη, της είχε χορηγήσει ναρκωτικές ουσίες και την κρατούσε στην κατοικία της στην Καλαμαριά, μετέβη στην κατοικία του 35χρονου στο κέντρο, όπως προκύπτει από τη σύνδεση του φορητού υπολογιστή της στο wifi του.

Δύο ώρες μετά, η Ε.Μ. αποχώρησε για το σπίτι της. Ομως στις 9:24 το πρωί της επόμενης ημέρας, η κεραία στην περιοχή της Καλαμαριάς «έπιασε» το κινητό του άνδρα να καλεί ραδιοταξί για να τον παραλάβει 60 μέτρα μακριά από το σπίτι όπου διέμενε η κατηγορούμενη.

«Από τον συνδυασμό των στοιχείων αυτών εξάγεται το συμπέρασμα ότι τα ξημερώματα της 12ης/6/2020 οι κατηγορούμενοι μετέβησαν μαζί με το ταξί από το κέντρο στην Καλαμαριά και ο δεύτερος κατηγορούμενος διανυκτέρευσε στην κατοικία της πρώτης κατηγορούμενης, ενώ εκεί κρατείτο η ανήλικη», σημειώνεται.

Από το αποδεικτικό υλικό προέκυψε ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο δεύτερος κατηγορούμενος επισκέφθηκε την κατοικία της 34χρονης, ενώ εκείνη κατακρατούσε την ανήλικη, αλλά ήταν παρών και κατά την απελευθέρωσή της.

«Κατά τις επόμενες ημέρες και ενώ η πρώτη κατηγορούμενη διέφευγε τη σύλληψη ευρισκόμενη στην περιοχή της Κατερίνης, ο δεύτερος κατηγορούμενος ενεργοποίησε επανειλημμένα κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Καλαμαριά και σπανιότερα στην κατοικία του, ενώ μεταξύ τους ανταλλάχθηκαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από την ανάγνωση των οποίων προκύπτει ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος γνώριζε πριν από τη σύλληψη και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της πρώτης κατηγορουμένης ότι ήταν η δράστις της αρπαγής του παιδιού».

Ο άνδρας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη με χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ και άλλους περιοριστικούς όρους, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν μετέβη στο σπίτι της κατηγορουμένης στη διάρκεια κατακράτησης του παιδιού, ενώ ο ίδιος πήγε έντρομος μόνο μέχρι την είσοδο της οικίας της κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Ιουνίου 2020, όταν είδε στην τηλεόραση το μήνυμα για την εξαφάνιση της 10χρονης και αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για το κορίτσι που του είχε αναφέρει η 34χρονη.

Πηγή: Εφημερίδα Real News