Skip to main content

Τα πέντε κλειδιά για το άνοιγμα του τουρισμού-Κουπόνια...διακοπών για Έλληνες

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε τις λεπτομέρειες για το «ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού» σε ειδική εκδήλωση στο Σούνιο.

Τις λεπτομέρειες για το «ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού» παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη σε ειδική εκδήλωση στο Σούνιο.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη «ο ελληνικός τουρισμός ξεχωρίζει γιατί οι Έλληνες νοιάζονται και φέτος νοιάζονται και για την υγεία».

Διαβάστε ακόμη: All you want is Greece: Η καμπάνια του ΕΟΤ για τη νέα τουριστική σεζόν

«Το 2020 ο ελληνικός τουρισμός κέρδισε ένα πολύ σημαντικό στοίχημα και για αυτό βραβεύθηκε από διεθνείς οργανισμούς», τόνισε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε πως στόχος «ήταν να κρατήσουμε τον τουρισμό ζωντανό».

«Στοίχημα για το 2021 δεν είναι μόνο η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της χώρας, αλλά προπάντως η ασφάλεια», επεσήμανε.

«Aνοίγουμε πανιά»

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι μπροστά μας έχουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, γιατί «δεν τελειώσαμε με την πανδημία».



«Ανοίγουμε αύριο με ένα σχέδιο ολοκληρωμένο με τα 5 γνωστά βασικά σημεία άμυνας», τόνισε ο υπουργός τουρισμού και παρουσίασε τα παρακάτω μέτρα:  

1. Πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα:

Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση
Πιστοποιητικό εμβολιασμού
PCR test έως και 72 ώρες πριν
Πιστοποιητικό ανάρρωσης
Ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06

2. Λειτουργία Συστήματος Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test

3. Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας επί τη βάση των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020.

4. Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό

5. Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η φετινή χρονιά θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερη από πέρυσι.

Τα στοιχεία από τους μεγάλους tour operator, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει ανάκτηση 33% των ταξιδιών σε σχέση με το 2019, το υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, υπογράμμισε ο αρμόδιος υπουργός.

O κ. Θεοχάρης, τόνισε ότι οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον τουρισμό για την προσπάθεια που καταβάλει, για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και να αφήσουμε πίσω το παρελθόν.

Ο κ. Θεοχάρης δεν παρέλειψει να αναφερθεί στην πρόσφατη βράβευση της Ελλάδας, από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού, το WTTC, σαν πρωτοπόρος στο άνοιγμα του τουριστικού κλάδου το 2020. Η διάκριση αυτή επιβραβεύει την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλαμε πέρυσι, όλοι μαζί, κάθε εργαζόμενος και κάθε επιχειρηματίας του κλάδου, από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, δήλωσε. Ο στόχος και το υπέρτατο καθήκον μας ήταν να κρατήσουμε ζωντανό τον ελληνικό τουρισμό, μέσα στη χειρότερη κρίση που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί. Θεωρώ όμως είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός, ότι σήμερα η Ελλάδα προβάλλεται παγκοσμίως σαν υπόδειγμα διαχείρισης του Covid 19 σε σχέση τον ασφαλή τουρισμό, ανάφερε ο κ. υπουργός. Τονίζεται ότι σήμερα το απόγευμα, το υπουργείο Τουρισμού έδωσε στη δημοσιότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών επιχειρήσεων, με βάση τα οποία αυτές θα λειτουργήσουν την φετινή τουριστική χρονιά.

 

Την ίδια στιγμή, ο κ. Θεοχάρης, εστιάζοντας στον εσωτερικό τουρισμό στάθηκε και στο πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους", που όπως είπε, ήδη έχει ξεκινήσει και στέλνονται κουπούνια σε δικαιούχους, ενώ θα υπάρξουν και σύντομα νέες ανακοινώσεις για το μέτωπο αυτό.

Αναφορικά με τους ποσοτικούς στόχους της φετινής περίοδου, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι θα είναι ευχαριστημένος, όχι με τα νούμερα που θα πετύχει η Ελλάδα, αλλά με την διατήρηση της ποιότητας σε όλα τα επίπεδα. Σε κάθε περίπτωση εκτίμησε ότι η χρονιά μπορεί να είναι και σημαντικά καλύτερη από πέρυσι.

Φέτος ο ΕΟΤ για πρώτη φορά, όπως εξήγησε ο κ. Φραγκάκης, πραγματοποιεί συνδιαφήμιση με 18 αεροπορικές εταιρίες αλλά και 76 Tour Operators, συνολικού προϋπολογισμού 10,6 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή ο ΕΟΤ θα τρέξει, μεταξύ άλλων, έξυπνες ψηφιακές καμπάνιες, συνολικού προϋπολογισμού 12,3 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ ο κ. Φραγκάκης ανακοίνωσε ότι σήμερα είναι στον αέρα σε δοκιμαστική φάση η νέα διαδικτυακή πύλη του ΕΟΤ το γνωστό Visit Greece, όπου τις επόμενες ημέρες θα γίνει και ξεχωριστή του παρουσίαση.