Skip to main content

Με πυροτεχνήματα και συναυλίες η αλλαγή του χρόνου στην Αριστοτέλους

Τα περισσότερα από τα 5.000 πυροτεχνήματα θα εκτοξεύονται σε ύψος 120 μέτρων, με «άνοιγμα» 250 μέτρων, φωτίζοντας μια τεράστια περιοχή.

Με μια εορταστική συναυλία και 5.000 πυροτεχνήματα στην πλατεία Αριστοτέλους θα υποδεχθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης το 2018.

Στις 20.00, τον πανηγυρικό χαρακτήρα των ημερών θα δώσουν οι Batala Salonica. Το συγκρότημα είναι μέλος ενός διεθνούς γκρουπ κρουστών των Batala Mundo, που αριθμεί περισσότερους από 1500 κρουστούς σε 15 χώρες.

Η μουσική τους έχει τις ρίζες της στα παραδοσιακά αφρικάνικα κρουστά με επιρροές από τη Βραζιλιάνικη samba. Χαρακτηριστικό των Batala Salonica, είναι ο έντονος ρυθμός σε συνδυασμό με τις δυναμικές χορογραφίες και την πανδαισία χρωμάτων στα κοστούμια τους.

Από τις 21:00 έως τις 23:00 το πάρτι θα συνεχιστεί με γνωστούς DJs της Θεσσαλονίκης

Μουσική θα παίξουν: ο Yiannis Mitsokapas, ο Dim Zach και η Evridiki ενώ η Anastasia θα συνεχίσει με live performance.

Τη σκυτάλη θα πάρουν οι Imam Baildi. Τα τελευταία 10 χρόνια οι Imam Baildi έγιναν γνωστοί στο κοινό της πόλης από τα τραγούδια που ερμηνεύουν, με επιρροές από την ελληνική αλλά και βαλκανική μουσική παράδοση, και για το πάθος τους για μουσικές αναζητήσεις και εξερευνήσεις. Επιπλέον, σε κάθε live εμφάνιση τους, το κοινό συμμετέχει σε ένα εκρηκτικό πάρτυ.

Πίσω από το σχήμα, βρίσκονται δύο αδέλφια, τέσσερα albums, και οκτώ μουσικοί που έχουν ταξιδέψει μαζί σε πάνω από 22 χώρες. Θα παραμείνουν στη σκηνή για την αλλαγή του χρόνου, στην τελευταία τους εμφάνιση για το 2017, στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

Το εντυπωσιακό υπερθέαμα με τα πυροτεχνήματα, χορηγία του ΕΒΕΘ, θα ξεκινήσει ένα λεπτό πριν από την αλλαγή του χρόνου και η «βροχή» των πυροτεχνημάτων που θα φωτίσει τον ουρανό της Θεσσαλονίκης θα διαρκέσει 10 λεπτά. Η ρίψη των πυροτεχνημάτων θα γίνεται από θαλάσσης, στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους.

Τα περισσότερα από τα 5.000 πυροτεχνήματα θα εκτοξεύονται σε ύψος 120 μέτρων, με «άνοιγμα» 250 μέτρων, φωτίζοντας μια τεράστια περιοχή, με στόχο να προσφέρουν ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα που θα γίνει ορατό και σε άλλες περιοχές της πόλης και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου.
Πρόγραμμα:

Batala Salonica: 20.00-21.00
DJ πάρτι: 21.00-23.00
Συναυλία με το συγκρότημα “IMAM BAILDI” 23.00-1.00
Πυροτεχνήματα: 24:00
Συναυλία με το συγκρότημα “IMAM BAILDI”