Skip to main content

Με προσφυγικούς συλλόγους του Ωραιοκάστρου στη Βουλή ο Σάββας Αναστασιάδης

Εκπρόσωποι προσφυγικών και άλλων συλλόγων του Δ. Ωραιοκάστρου ανέβηκαν στο βήμα του Κοινοβουλίου και ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής για το έργο τους

Στον διαρκή αγώνα των προσφυγικών συλλόγων για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των προγόνων τους, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής. Εκπρόσωποι προσφυγικών και άλλων πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Ωραιοκάστρου ανέβηκαν στο βήμα του Κοινοβουλίου και ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής για το έργο τους στο πλαίσιο των ειδικών συνεδριάσεών της κατά τη διάρκεια του 2022 για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Είναι σύλλογοι που μέσα από τις εκδηλώσεις, τους χορούς, τα τραγούδια, την αναβίωση εθίμων και πολλές άλλες δράσεις, τα μέλη των συλλόγων με διάθεση προσφοράς και αφοσίωση επιδιώκουν να κρατήσουν ζωντανές τις παραδόσεις των προγόνων μας», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης. «Αυτών που βίωσαν τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές τους εστίες στη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη, ήρθαν και ρίζωσαν στη νέα πατρίδα για να αρχίσουν μία νέα ζωή».

Στη συνεδρίαση παρέστησαν και ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής για τις πρωτοβουλίες του Δήμου Ωραιοκάστρου ο Δήμαρχος Παντελής Τσακίρης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καρασαββίδης.

Τη δράση των συλλόγων παρουσίασαν οι: Γεωργία Πετρίδου, Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, Νατάσα Σταμπούλη, Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Μυγδονίας «Διγενής», Αθηνά Κουλουμπατσάνη, Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσοχωρίου, Μαρία Γελαϊτζόγλου, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννης Στεφανίδης, Πρόεδρος του Μορφωτικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίου «Νέα Κοτύωρα», Άννα Παπαδοπούλου αντιπρόεδρος του Αναπτυξιακού - Πολιτιστικού Συλλόγου Μονολόφου, Δημήτρης Πόντικας, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού, Φώτης Παρπόρης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού - Αθλητικού Συλλόγου Παλαιοκάστρου «Ο Φίλιππος», Βασίλης Αρβανιτόπουλος, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας «Μέγας Αλέξανδρος», Βασιλική Μπούτσικα, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου, Γεώργιος Χατζηγεωργίου, Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, Άννα Ραφαηλίδου, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «Αρίστη», Αναστασία Καραογλάνη, Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Τέχνης «Λογείον», Δημήτρης Στοΐλας, Ταμίας του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου «Ερωτόκριτος», Χρήστος Σαραμουρτσής, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νεοχωρούδας και Μαρία Αραμπατζίδου, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου.