Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
x

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ SMS ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Υποχρεωτικά τεστ για μετακίνηση στα νησιά και συστάσεις για ελέγχους στην ηπειρωτική Ελλάδα εισηγείται η Επιτροπή - Προς Ιούνιο τα γυμναστήρια.

Τις οριστικές της εισηγήσεις για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων υπέβαλε προς την κυβέρνηση η επιτροπή Λοιμωξιολόγων ύστερα από τη σημερινή της συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας μέχρι τις 12.30 το βράδυ αρχής γενομένης από τις 14 Μαΐου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το kathimerini.gr, προτείνουν την κατάργηση των SMS στους πενταψήφιους αριθμούς, τόσο για στο 13033 όσο και για το 13032, ενώ εισηγούνται και την απελευθέρωση του λιανεμπορίου βάζοντας τέλος στο click away και το click in shop.

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις σε νησιά, η εισήγηση της Επιτροπής είναι αυτές να επιτρέπονται μόνο μετά από πιστοποίηση πλήρους εμβολιασμού ή επίδειξη αρνητικού τεστ, ενώ δεκτό θα γίνεται και το ιστορικό νόσησης.

Για τα γυμναστήρια, οι ειδικοί εισηγήθηκαν να ανοίξουν στις 31 Μαΐου και αφού προηγουμένως επανεκτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Τέλος για τον Ιούνιο φαίνεται να μετατίθενται οι δεξιώσεις γάμων.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα στις 18:00 το απόγευμα από το υπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Άκη Σκέρτσο και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα του Πολιτισμού

Υπενθυμίζεται πως από την Παρασκευή επιστρέφουν και ανοίγουν για το κοινό και αρκετοί κλάδοι του πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία, βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου, ενώ στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν τα ωδεία με αναλογία 1:1.

Επίσης, από 17 Μαΐου επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Ακόμη, στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%, ενώ τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους επανεκκινούν στις 28 Μαΐου. Όπως διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς, αυτό αφορά μόνο καθήμενους, όχι ορθίους, με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50%, με συγκεκριμένη ταξιθεσία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ