Skip to main content

Με τις διευθύνσεις Γυμνασίων και Λυκείων του Δ. Δέλτα συναντήθηκε ο Ιωαννίδης

Ο δήμαρχος ενημέρωσε του εκπαιδευτικούς ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όλα τα σχολεία καλλωπίστηκαν, οι αίθουσες βάφτηκαν και καθαρίστηκαν.

Με τις διευθύντριες και τους διευθυντές των Γυμνασίων και των Λυκείων του δήμου Δέλτα συναντήθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και ο πρόεδρος της Β Βάθμιας σχολικής επιτροπής Αντώνης Αντωνιάδης ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς που θα γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε του εκπαιδευτικούς ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όλα τα σχολεία καλλωπίστηκαν, οι αίθουσες βάφτηκαν και καθαρίστηκαν και έγιναν κατά περίπτωση μικρές παρεμβάσεις όπου απαιτούνταν, όπως αναφέρει ο δήμος.

Παράλληλα γνωστοποίησε στους εκπαιδευτικούς για τον σχεδιασμό ανακαίνισης και ανασκευής των κοινόχρηστων τουαλετών σε όλα τα σχολικά κτήρια ένα έργο προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ που έχει εκταμιευτεί από κονδύλια του δήμου και αναμένεται ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου.  

Ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην πορεία της υλοποίησης των εργασιών ενεργειακής επιθεώρησης και  προσεισμικού ελέγχου σε όλα τα σχολεία που θα διεκπεραιωθεί μέσω του  του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Ο κ Ιωαννίδης  υπογράμμισε τις προσπάθειες της διοίκησης του δήμου Δέλτα για την ανέγερση νέου ΕΠΑΛ στη Σίνδο, ένα έργο προϋπολογισμού 10.7 εκατομμυρίων ευρώ που ήδη έχει κατατεθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» όπως και για ανέγερση νέου ΕΠΑΛ Χαλάστρας, ένα έργο για το οποίο έχει κατατεθεί μελέτη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αναμένεται έγκριση χρηματοδότησης 1.054.972,19 ευρώ.

«Είμαστε διαχρονικά στο πλευρό των εκπαιδευτικών προσπαθώντας να διευκολύνουμε το έργο σας. Οι παρεμβάσεις  στα σχολικά κτίρια καθώς και η ανέγερση νέου ΕΠΑΛ στη Σίνδο αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για όλη τη διοίκηση του δήμου καθώς πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση των παιδιών μας σε σύγχρονα κτήρια είναι αυτονόητη. Εργαζόμαστε ώστε να καλύψουμε κενά παλαιότερων ετών και να λύσουμε το κτηριακό πρόβλημα όπου υπάρχει ώστε μαθητές και  εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων να περνούν δημιουργικά και ευχάριστα τις σχολικές ώρες» τόνισε ο κ. Ιωαννίδης και ζήτησε τη συνέχιση της συνεργασίας των εκπαιδευτικών με τη διοίκηση του δήμου.

«Οι πόρτες μου και των συνεργατών μου θα συνεχίσουν να  είναι πάντα ανοιχτές για να ακούμε προβλήματα και να βρίσκουμε άμεσες λύσεις για την διευκόλυνση της λειτουργίας της εκπαιδευτικής κοινότητας του δήμου μας » σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Β' Βαθμίας Σχολικής επιτροπής Αντώνης Αντωνιάδης επισήμανε ότι όλα τα σχολικά κτήρια έχουν απολυμανθεί  για τη νέα χρονιά ενώ ήδη σχεδόν στο σύνολο τους έχει αντικατασταθεί ή αναβαθμιστεί ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός. Μάλιστα υπογράμμισε ότι ήδη έχει φτάσει στα σχολεία υλικό απολύμανσης, καθαριότητας  και αντισηπτικά υγρά για την ενίσχυση των σχολικών μονάδων και την προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ο κ. Αντωνιάδης επισήμανε την άριστη συνεργασία με τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων του δήμου και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί και τη φετινή σχολική χρονιά ώστε να υπάρξει  εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Οι διευθύντριες και οι διευθυντές υπογράμμισαν τις δυσκολίες που συνάντησαν κατά την περασμένη σχολική χρονιά λόγω της πανδημίας και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το διαρκές ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής το οποίο όπως είπαν είναι ανάγκη να συνεχιστεί.

Η συνάντηση έκλεισε με ευχές για καλή σχολική χρονιά.