Skip to main content

Με το δεξί στα προκριματικά του Euro η Εθνική, 2-0 το Λιχτενστάιν(vid)

Με γκολ του Φορτούνη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και του Δώνη στο 80' η Εθνική Ελλάδας ξεπέρασε το εμπόδιο του αδύναμου Λιχτεστάιν

Με δύο πολύ όμορφα γκολ, του Κώστα Φορτούνη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και του Τάσου Δώνη στo 80’, η Εθνική Ελλάδος κέρδισε με 2-0, ξεπέρασε το εμπόδιο του αδύναμου Λιχτενστάιν και μπήκε με το δεξί στα προκριματικά του Euro 2020. 

Η Εθνική, χωρίς να εντυπωσιάσει, ήταν απόλυτα κυρίαρχη στον αγώνα, έχασε ευκαιρίες και πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης στο «Ράινπαρκ Στάντιον» της πρωτεύουσας της χώρας, Βαντούζ. 

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική ήταν φλύαρη και απείλησε αρχικά στο 8' με τον Μήτρογλου, ο οποίος στο 23' αποχώρησε λόγω τραυματισμού.

Στο δίλεπτο 34’, 35’ η Ελλάδα είχε δύο καλά σουτ με τους Σάμαρη και Μασούρα, όμως αν και από πλεονεκτικές θέσεις δεν βρήκαν στόχο.

Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής μπήκαν στο δεύτερο μέρος ακόμα πιο συγκεντρωμένοι για να καθαρίσουν το ματς, δημιούργησαν ορισμένες επικίνδυνες καταστάσεις και τελικά όλα τέλειωσαν με την κανονικά του Τάσου Δώνη.

Πλέον η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, που παρατάχθηκε με πολλές απουσίες βασικών παικτών, έχει μπροστά της ένα πολύ πιο δύσκολο εμπόδιο, τη Βοσνία, την προσεχή Τρίτη (26/3) στη Ζένιτσα, όπου καλείται να τκερδίσει και να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα στα προκριματικά του Euro 2020. 

Σκόρερ: Φορτούνης 45+1’, 80’ Δώνης

Κίτρινες: 73’ Δώνης
Κόκκινες:

Διαιτητής: Αλεξάντερ Μπουκούτ

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ: (Χέλγκι Κόλβιντσον): Μπίχελ, Γκέπέλ, Κούφμαν, Βέιζερ, Σαλάνοβιτς, Μ. Μπίχελ (67’ Σέλε), Γκούμπσερ (76’ Γιλντίζ), Χάσλερ (86’ Φρικ), Γουλφίνγκερ, Ρεχστέινερ, Πολβερίνο.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Σιόβας, Κουρμπέλης, Κούτρης, Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης (83’ Κολουούρης), Μασούρας, Μπακασέτας (70’ Κολοβός), Μήτρογλου (23’λ.τ. Δώνης).