Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
x

ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΑΛΙΑΝΟ Η ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ - ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

«Υλοποιούνται έργα πνοής, που αγγίζουν τον ευαίσθητο τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας της πόλης», λέει ο δήμαρχος.

Με τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό, συναντήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ως κύρια υπεύθυνη διαχείρισης του προγράμματος «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη».

Στη συνάντηση που είχε η κ. Πατουλίδου και οι συνεργάτες της με τον κ. Μανδαλιανό, συζητήθηκε η πορεία των έργων του δήμου αλλά και η επόμενη μέρα του προγράμματος.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σκοπεύει να προχωρήσει στην επέκταση του προγράμματος «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη» και να συμπεριλάβει και τους 14 Δήμους του νομού.

Στόχος είναι να τρέξουν έργα αστικών αναπλάσεων σε κάθε δήμο, αναμορφώντας την εικόνα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί συνολικά 116 έργα πρασίνου, περιβαλλοντικής προστασίας, αναβάθμισης των επιχειρηματικών δεξιοτήτων νέων επιστημόνων και εργαζομένων, αποκαταστάσεις και έργα ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων, επιχορηγήσεις κοινωνικών δομών, και προμήθειες μέσω πολιτικής προστασίας.

Η κ. Πατουλίδου δήλωσε πως «κάθε δήμος έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες. Οι δήμαρχοι από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκαν τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου προγράμματος. Μαζί καταφέραμε την υλοποίηση του. Η επιτυχία είναι πολλαπλή. Καταφέραμε να παρουσιάσουμε ένα μοναδικό πανελλαδικά μοντέλο συνεργασίας των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης. Βλέπουμε έργα να υλοποιούνται προς όφελος του πολίτη και παρά τα εμπόδια της πανδημίας. Αυτή η επιτυχία μας γεμίζει αισιοδοξία και είναι κινητήριος δύναμη της επέκτασης το προγράμματος σε νέα έργα με επιπλέον πόρους».

Ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, αναφορικά με τη συνάντηση εργασίας για την πορεία των έργων δήλωσε ότι «η υλοποίηση των παρεμβάσεων που εντάσσονται στο έργο "Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη" αποτελεί για τον κάθε έναν δήμο ξεχωριστά εφαλτήριο για την οικοδόμηση της σύγχρονης φυσιογνωμίας του. Ο δήμος μας κατανοώντας τη μεγάλη αυτή πρόκληση ενέταξε στον στρατηγικό του σχεδιασμό και δρομολογεί, με την καθοριστική συμβολή και υποστήριξη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, μια σειρά από έργα πνοής, τα οποία αγγίζουν τον ευαίσθητο τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας της πόλης μας. Έργα τοπικής αστικής αναγέννησης, τα οποία είναι εμβληματικά, δίνουν απάντηση στα οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης μας και τα οποία με την ολοκλήρωσή τους θα δώσουν νέα πνοή στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας, αναβαθμίζοντας ριζικά τους πνεύμονες πρασίνου και εκσυγχρονίζοντας τις λειτουργικές υποδομές και τα πληροφοριακά συστήματα του Δήμου.

»Ευχαριστούμε για την άριστη συνεργασία, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου και τους συνεργάτες της, για την αποφασιστική συμβολή τους σε αυτήν την οραματική προσπάθεια για τη βιώσιμη ανάπτυξη και προοπτική της πόλης μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ