Skip to main content

Μέχρι και πεταμένα αυτοκίνητα στον βυθό του Θερμαϊκού Κόλπου! (φωτο+vid)

Θλιβερές εικόνες έρχονται κυριολεκτικά στην επιφάνεια από την επιχείρηση καθαρισμού του βυθού του παραλιακού μετώπου στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Μπαζότοπος φαίνεται πως έχει καταντήσει ο βυθός του Θερμαϊκού Κόλπου, με τον δήμο Θεσσαλονίκης να ανασύρει κατά τη σημερινή επιχείρηση καθαρισμού μέχρι και... αυτοκίνητο.

Οι φόβοι που εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης, με δηλώσεις του το πρωί στη Voria.gr για αρκετά ογκώδη στον πυθμένα του παραλιακού μετώπου, επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο, αφού όχι μόνο ένα αλλά δύο αυτοκίνητα βρίσκονταν στον βυθό.

Το ένα εκ των δύο οχημάτων, το οποίο έφερε επάνω του ολόκληρο θαλάσσιο οικοσύστημα, ανασύρθηκε επιτυχώς, ωστόσο το δεύτερο δεν κατέστη εφικτό να ανασυρθεί, καθώς αποκόπηκε ο ουρανός του ΙΧ κατά την επιχείρηση και γι' αυτό και πιθανότατα θα γίνει νέα επιχείρηση. Όπως ανέφερε σε νέες του δηλώσεις στη Voria.gr ο κ. Δημητριάδης «το δεύτερο όχημα είναι πολλά χρόνια μέσα στον βυθό και δεν ξέρουμε αν θα καταφέρουμε να το αποσύρουμε».

Εκτός των οχημάτων, σήμερα ανασύρθηκαν πέντε μηχανάκια, ηλεκτρικά πατίνια κ.α., ενώ εντύπωση προκαλεί και μία πινακίδα που βρέθηκε στον βυθό που προειδοποιούσε για... πτώση στη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται πως η δράση καθαρισμού γίνεται με τη βοήθεια της περιβαλλοντικής ομάδας Beach Cleaning.