Skip to main content

Μέχρι πότε θα διαρκέσουν τα καιρικά φαινόμενα στην Κεντρική Μακεδονία

Επί ποδός τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας για τα καιρικά φαινόμενα - Πότε βελτιώνεται ο καιρός.

Σε επιφυλακή παραμένει η Πολιτική Προστασία Κεντρικής Μακεδονίας για τις επόμενες ώρες προκειμένου να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα προβλήματα από τα καιρικά φαινόμενα.

Η χιονόπτωση συνεχίζεται μόνο ψηλά στα ορεινά, ενώ βρέχει στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπάρχει ένα ενδεχόμενο αργά το βράδυ να αρχίζει εκ νέου να χιονίζει κυρίως σε βόρειες ορεινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας με πάνω από 800 μ. υψόμετρο .

«Επιφυλακή υπάρχει. Έχουμε έξω 30 εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία κατά τη διάρκεια της νύχτας θα αυξηθούν, προκειμένου να επιχειρήσουν εάν χρειαστεί», δήλωσε στη Voria.gr o επικεφαλής του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν έως αύριο το πρωί, όπου και θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες. Στη συνέχεια βελτιώνεται ο καιρός καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία και σταματούν οι χιονοπτώσεις και οι βροχοπτώσεις.

Από νωρίς το πρωί οι πρώτες νιφάδες χιονιού είχαν πέσει περιμετρικά της Θεσσαλονίκης σε Ωραιόκαστρο, Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι, Λαγκαδά. Στα λευκά ντύθηκαν η ορεινή Χαλκιδική καθώς και περιοχές στο Κιλκίς, στην Πέλλα και στην Πιερία, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα.