Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μέχρι τέλος Ιουνίου έργα συντήρησης σε περιφερειακό και Μουδανιών

Παράταση 15 ημερών στην εκτέλεση των έργων συντήρησης στους δυο δρόμους από την Τροχαία, καθώς οι μαζικές μετακινήσεις στη Χαλκιδική πήγαν πίσω.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα συνεχιστούν οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών, συντήρησης και βελτίωσης τόσο στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, όσο και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης έδωσε την άδεια στα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να παρατείνουν τις εργασίες τους για άλλες 15 μέρες, προκειμένου να ολοκληρωθούν σε αυτή τη φάση οι παρεμβάσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν από Σεπτέμβριο.

Οι εργασίες αφορούν σε κοπές χόρτων και περιποίηση πρασίνου, σε ασφαλτοστρώσεις και σε αποκατάσταση των διαχωριστικών στηθαίων ασφαλείας. Λόγω των ετήσιων περιορισμών για τη θερινή τουριστική περίοδο οι εργασίες αναγκαστικά διακόπτονται όταν ουσιαστικά αρχίζουν οι μαζικές εξορμήσεις από τη Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική.

Η συνηθισμένη ημερομηνία κι αυτή που είχε προγραμματιστεί και φέτος ήταν η 15η Ιουνίου. Ωστόσο, οι φθορές ήταν πολλές, ενώ και η κίνηση είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα να ζητηθεί παράταση 15 ημερών για να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα στους δυο δρόμους.

Με εξαίρεση μια μέρα, μόλις επιτράπηκαν οι διανομαρχιακές μετακινήσεις, που υπήρξε μαζική έξοδος Θεσσαλονικέων προς τη Χαλκιδική για να δουν κυρίως την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα εξοχικά τους, μετά το πολύμηνο lockdown και κατέληξε σε Παρασκευή της ταλαιπωρίας, διότι εξελίσσονταν οι εργασίες στη Μουδανίων, όλο το υπόλοιπο διάστημα δεν υπήρξαν προβλήματα.

Το Σαββατοκύριακο πάντως συνεχίζεται η απαγόρευση εκτέλεσης εργασιών, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Εξάλλου, Σάββατο και Κυριακή στο εξής προβλέπεται να υπάρχει αυξημένη κίνηση.

Μετά το τέλος Ιουνίου, θα ισχύσει η απαγόρευση υλοποίησης έργων, όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά όλες τις μέρες, με εξαίρεση τυχόν έκτακτα ζητήματα οδικής ασφάλειας.