Skip to main content

Μέχρι την Παρασκευή έτοιμος ο ποδηλατόδρομος στην Κ. Καραμανλή (φωτο)

Εντός της εβδομάδας θα είναι έτοιμος ο ποδηλατόδρομος της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή - Ξηλωμένα πασαλάκια πριν καν δοθεί σε χρήση.

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για τον ποδηλατόδρομο στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ανατολική Θεσσαλονίκη που ξεκίνησαν από τις 15 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο Δημήτρης Μήτρου, τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένονται να γίνουν οι τελευταίες εργασίες και διορθώσεις προκειμένου ο ποδηλατόδρομος να δοθεί άμεσα σε χρήση.

Την ίδια ώρα και ενώ οι εργασίες για την κατασκευή του ποδηλατόδρομου δεν έχουν ολοκληρωθεί, οι πρώτες φθορές άρχισαν να είναι ορατές.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες αναγνώστη της Voria.gr, απρόσεκτοι οδηγοί τόσο φορτηγών όσο και αυτοκινήτων ξήλωσαν τα πασαλάκια που διαχωρίζουν τον ποδηλατόδρομο.

Σύμφωνα με τον κ. Μήτρου, που όπως σημείωσε έχει ήδη ενημερωθεί για αυτά τα πασαλάκια, υπάρχει η σχετική μέριμνα για τη συνεχή συντήρησή τους καθώς είναι «κάτι που συμβαίνει και θα εξακολουθεί να συμβαίνει».

«Και στα δύο ρεύματα έχει 6 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομο. Λογικό είναι μερικά από αυτά να χαλάσουν», προσθέτει και τονίζει ότι πρόκειται για έναν δρόμο όπου η παράνομη στάθμευση ήταν σύνηθες φαινόμενο.

«Σε πολλές περιπτώσεις το φαινόμενο παρατηρείται ακόμα και τώρα με τις εργασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη», αναφέρει και συμπληρώνει πως στον δρόμο υπάρχουν όλες οι απαραίτητες σημάνσεις τόσο για αυτοκίνητα, λεωφορεία, ταξί, ασθενοφόρα, ποδηλάτες και πεζούς.

Ο κ. Μήτρου κάνει παράλληλα λόγο και για τη μερίδα των πολιτών που διαμαρτύρεται για τον εν λόγω ποδηλατόδρομο, σημειώνοντας πως κατά πλειονότητα είναι αυτοί που σταθμεύουν παράνομα τα αυτοκίνητά τους στη Κ. Καραμανλή. «Βλέπουμε ότι πολλοί θέλουν την παράνομη στάθμευση, ενώ μάλιστα χρησιμοποιούν τη δικαιολογία ότι ο ποδηλατόδρομος δεν χρησιμοποιείται. Ας έχουμε όλοι κατά νου ότι οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί καν, αυτό θα γίνει εντός της εβδομάδας, και ότι είναι Ιούλιος και πολύς κόσμος λείπει από την πόλη», τονίζει.

Υπενθυμίζεται ότι ο ποδηλατόδρομος θα αναπτυχθεί στη δεξιά λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις ενώ η μελέτη προβλέπει την εγκατάσταση προσωρινών μονόδρομων λωρίδων αποκλειστικής κίνησης ποδηλάτου, παράλληλης ροής με τα οχήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας επί της Κ. Καραμανλή.

Οι ποδηλατόδρομοι και στις δύο πλευρές θα είναι πλάτους 1,50 μ., ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει και επέκταση (διαπλάτυνση) του πεζοδρομίου κατά 80 εκ. Επί της Κ. Καραμανλή θα διατηρηθούν ενεργές δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων και στις δύο πλευρές του δρόμου.