Skip to main content

Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ανοίξει ξανά το πάρκο Ξαρχάκου

Εδώ και επτά μήνες παραμένει κλειστό του πάρκο Ξαρχάκου λόγω των εργασιών που εκτελούνται στο σημείο. Τι λέει η αρμόδια αντιδημαρχία.

Για περίπου επτά μήνες παραμένει κλειστό το πάρκο Ξαρχάκου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται στο σημείο προκαλώντας τη δυσφορία των πεζών που πρέπει να κάνουν κύκλο για να πάνε από τη μία πλευρά του πάρκου στην άλλη.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr o Σωκράτης Δημητριάδης, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος είναι σε επαφή με τον εργολάβο και στον επόμενο ενάμιση μήνα θα γίνουν δίοδοι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πεζοί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο που αφορούν στη δημιουργία πλακόστρωτου και κυβολιθικού οδοστρώματος γύρω από το σιντριβάνι θα έχουν ολοκληρωθεί πριν έρθει το καλοκαίρι.

Οι εργασίες εντάσσονται στο πρόγραμμα που ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση στο πλαίσιο του Θεσσαλονίκη 2030 με αντικείμενο την αναβάθμιση πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων κατά μήκος της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το έργο, διάρκειας 18 μηνών, προβλέπει εργασίες βελτίωσης των πεζοδρομίων της λεωφόρου από την πλευρά των πολυκατοικιών καθώς και στα πεζοδρόμια των καθέτων σε αυτή, Αιμ. Ριάδη, Γκύζη, Χατζή και Λύτρα.

Ο σκοπός του έργου είναι, όπως αναφέρεται και στην επίσημη περιγραφή του, η λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση της περιοχής μελέτης, η βελτίωση της προσβασιμότητας με την διασφάλιση της συνεχούς, ανεμπόδιστης και ασφαλούς κίνηση των πεζών, η διευθέτηση της στάθμευσης των οχημάτων, και η ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου. Έρχεται ως συνέχεια προηγούμενων έργων, όπως η παιδική χαρά  στο πάρκο Ξαρχάκου.