Skip to main content

Μέχρι τρεις σακούλες στους καταναλωτές στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης

Νέο μέτρο για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στους πάγκους και να αποφευχθεί τυχόν λουκέτο σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.

Αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας συστήνει η Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θράκης – Θεσσαλίας στους παραγωγούς, εμπόρους και πωλητές λαϊκών αγορών, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος λουκέτου σε λαϊκές, ειδικά της Θεσσαλονίκης.

Το προηγούμενο Σάββατο στις δυο μεγάλες λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, στην Ξηροκρήνη και τη Μαρτίου, παρά τη μειωμένη κίνηση, παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού, ενώ οι έλεγχοι ήταν αυστηροί και συνεχείς.

Εκτός του ζητήματος με τους πωλητές βιομηχανικών ειδών (ρούχα κτλ.), όπου υπάρχει η εκκρεμότητα με το αρμόδιο υπουργείο εάν θα μπορούν να λειτουργούν πάγκοι με τέτοια είδη, σε πολλούς πάγκους, οι πωλητές δεν μπορούσαν να βάλουν τάξη στους καταναλωτές, οι οποίοι συνωστίζονταν για να κάνουν τις αγορές τους.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Με τις μάσκες στο… πιγούνι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές

«Για μία ακόμη φορά είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε, ότι είναι απαραίτητο, να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας. Πέρα από τα πρόστιμα, που όπως είναι γνωστό έχουν διπλασιαστεί, υπάρχει ο κίνδυνος να κλείνουν και οι λαϊκές αγορές. Ήδη μία λαϊκή αγορά της Αθήνας έκλεισε, επειδή οι πωλητές, δεν τηρούσαν τα προβλεπόμενα μέτρα. Αυτό σε συνδυασμό με τη μειωμένη προσέλευση καταλαβαίνουν όλοι τι συνθήκες μπορεί να δημιουργήσει», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Άγγελος Δερετζής.

Μάλιστα, η Ομοσπονδία συνέστησε ένα νέο μέτρο, προκειμένου να αποφεύγεται η υπερσυγκέντρωση καταναλωτών στους πάγκους. Σύμφωνα με αυτό, οι πωλητές θα μοιράζουν μέχρι τρεις σακούλες στους καταναλωτές που θα βρίσκονται στον πάγκο τους, ώστε μόνο τρία άτομα να μπορούν να εξυπηρετούνται ταυτοχρόνως.

Όπως τονίζει για τα μέτρα η Ομοσπονδία:

-Οι πωλητές θα πρέπει να φορούν τη μάσκα όπως πρέπει. Δηλαδή να καλύπτει το στόμα και τη μύτη.

-Επίσης θα πρέπει να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις των πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων.

-Τέλος είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μη δημιουργείται συνωστισμός. Για το λόγο αυτό να μοιράζουν μέχρι τρεις σακούλες στους καταναλωτές που βρίσκονται στον πάγκο τους.

«Είναι κατανοητό από όλους, πως αυτές οι συνθήκες, δημιουργούν πρόβλημα στους πωλητές. Ωστόσο δε γίνεται διαφορετικά. Πρέπει να κρατήσουμε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές τόσο για εμάς, όσο και για τους καταναλωτές», υπογραμμίζει ο κ. Δερετζής.