Skip to main content

Μεγάλες βιομηχανίες της Θεσσαλίας συνδέονται στο δίκτυο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Η διεθνώς αναγνωρισμένη «INTERCOMM FOODS» αλλά και η πολλά υποσχόμενη «CVBTECH HELLAS» συνδέονται στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Ολοκληρώθηκε η σύνδεση της Βιομηχανίας Τροφίμων και Κονσερβοποιίας «INTERCOMM FOODS» στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ την Πέμπτη 18/06/2020. Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, η οποία τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της διοχετεύεται στο εξωτερικό, σε περισσότερες από 65 χώρες, ενώ έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις για τη διεθνή της παρουσία. Η «INTERCOMM FOODS» έχει πλέον τη δυνατότητα να καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες της παραγωγικής της δραστηριότητας με τη χρήση φυσικού αερίου, καθώς το σύνολο των απαιτήσεών της ανέρχονται σε ~2.000.000 Nm3 ετησίως.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις εγκαταστάσεις της μονάδας μεταξύ του κ. Τσιαγκούλη Στέργιου, Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου, της κ. Καλογήρου Ευθυμίας, Διευθύντριας Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας και των τεχνικών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Ο κ. Τσιαγκούλης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εξήρε τη σημαντική υποστήριξη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης του έργου, από τη συνεργασία για τη σύναψη της σύμβασης σύνδεσης μέχρι την έναρξη της τροφοδοσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύνδεση της μονάδας με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου θα επιφέρει οικονομικά οφέλη, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που παρατηρείται κάμψη της επενδυτικής δραστηριότητας. Ταυτόχρονα, η εταιρεία δύναται να ενσωματώσει την περιβαλλοντική παράμετρο στην παραγωγική της διαδικασία.

Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η κ. Καλογήρου ανέφερε ότι στις περιοχές της Αδείας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, εφαρμόζεται η χαμηλότερη τιμή διανομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα, γεγονός που δίνει κίνητρα προσέλκυσης επενδύσεων στη βιομηχανία και σε σύγχρονες τεχνολογικά εφαρμογές, παρά τις συνθήκες ύφεσης. Όπως συμπλήρωσε, η Εταιρεία στηρίζει το βιομηχανικό κλάδο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας, καθώς το φυσικό αέριο αποτελεί μέσο οικονομικής ανάκαμψης αλλά και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Υπογραφή Σύμβασης Σύνδεσης «CVBTECH HELLAS»

Υπεγράφη η Σύμβαση Σύνδεσης της Βιομηχανίας παραγωγής ιμάντων και ελαστικών βαρέως τύπου «CVBTECH HELLAS» με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, που βρίσκεται στην Α΄ ΒΙΠΕ Βόλου. Πρόκειται για μια νεοσύστατη επιχείρηση, η οποία θα τονώσει την τοπική βιομηχανία και θα ενισχύσει την απασχόληση στην περιοχή.

Με τη σύνδεση των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του έτους, θα καλύπτονται οι ανάγκες της παραγωγικής δραστηριότητας, που εκτιμώνται ότι θα ανέλθουν σε ~270.000 Nm3 ετησίως με αυξητική τάση έως τα ~400.000 Nm3.