Skip to main content

Μεγάλη η προσέλευση του αγροτικού κόσμου στην Agrotica - Σήμερα η επίσκεψη Γεωργαντά

Η έμφαση της φετινής διοργάνωσης στην τεχνολογία και την καινοτομία - Tην έκθεση θα επισκεφτεί σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Με ιδιαίτερη θέρμη ανταποκρίνεται από το πρωί στο κάλεσμα της 29ης Agrotica ο αγροτικός κόσμος, που έδειξε ήδη από χθες την ανυπομονησία του να ξαναβρεθεί στη δική του έκθεση. Ακόμα μεγαλύτερη αναμένεται η προσέλευση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με σύμμαχο και τον καλό καιρό.

Η έμφαση της φετινής διοργάνωσης στην τεχνολογία και την καινοτομία μέσω τόσο των εκθεμάτων όσο και των παράλληλων εκδηλώσεων αποδεικνύεται δέλεαρ για τους αγρότες, που αναζητούν τρόπους να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και προς αυτή την κατεύθυνση επιθυμούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο.

Την ανάγκη αυτή αναμένεται να αναδείξει και το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν.Γερμανός» με θέμα «Οι νέες τεχνολογίες ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης της γεωργίας», όπου επιστήμονες, επιχειρηματίες, τεχνοκράτες, ακαδημαϊκοί, γεωπόνοι θα αναδείξουν όλα τα κρίσιμα ζητήματα της γεωργίας σε συνάρτηση με τις νέες τεχνολογίες. Το συνέδριο αποτελεί μια συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και της Σχολής Γεωπονίας Δασολογίας και Φυσικού περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

Σε εξέλιξη είναι σήμερα η ημερίδα των ΔΕΘ-Helexpo και Alegre Growshop για τη φαρμακευτική κάνναβη στην Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εκδήλωση «Παραγωγός-Αγροτεχνολογία-Βιοοικονομία στην ψηφιακή μετάβαση», συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του Ινστιτούτου Βιοοικονομίας και Αγροτεχνολογίας (ΙΒΟ)/ΕΚΕΤΑ, στο περίπτερο 11.

Τα περίπτερα της Agrotica επισκέπτεται σήμερα και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Η 29η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica έχει συγκεντρώσει 1.650 εκθέτες από 49 χώρες και υποδέχεται από χθες τόσο μεμονωμένους hosted buyers όσο και επιχειρηματικές αποστολές από συνολικά 15 χώρες. Ειδικότερα, τη φετινή διοργάνωση επισκέπτονται μεμονωμένοι hosted buyers από 12 χώρες (Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Κύπρο, Αίγυπτο, Γεωργία, Ιορδανία, Λίβανο, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), ομαδικές επισκέψεις από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία και δύο επιχειρηματικές αποστολές από το Ιρακινό Κουρδιστάν, μία από την περιοχή της Σουλεϊμανίγιας και μία από το Ερμπίλ, συντονισμένη από το τοπικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Η 29η Agrotica πραγματοποιείται με υποστηρικτές την Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) και τον Σύνδεσμο Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης).

Το ωράριο της έκθεσης την Παρασκευή και την Κυριακή είναι 10:00 - 19:00 και το Σάββατο 10:00 - 20:00, ενώ πάρκινγκ για εκθέτες και επισκέπτες είναι διαθέσιμο εντός του ΑΠΘ.