Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη παρέμβαση στην οδό Λαγκαδά από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Από του χρόνου συνεργεία θα αποκαταστήσουν τα προβλήματα στο τμήμα από το πρώην στρατόπεδο Π. Μελά μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Ωραιοκάστρου.

Σε μια μεγάλη παρέμβαση για την ανακατασκευή της οδού Λαγκαδά, από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά μέχρι και τον ανισόπεδο κόμβο Ωραιοκάστρου, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ.

Ο ανάδοχος μάλιστα θα αναλάβει εντός του 2021, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός είναι ήδη σε εξέλιξη και εφόσον, όπως λέει η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, δεν υπάρξουν ενστάσεις οι παρεμβάσεις θα αρχίσουν το επόμενο έτος και θα διαρκέσουν δυο χρόνια.

Η οδός Λαγκαδά στο τμήμα της που έχει διαπλατυνθεί και μέχρι να προχωρήσει η άλλη μεγάλη παρέμβαση στο κομμάτι από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά προς το κέντρο (που παραμένει στενό), χρειάζεται σημαντικές παρεμβάσεις αποκατάστασης φθορών, οι οποίες αποδίδονται στους πολύ μεγάλους καθημερινούς κυκλοφοριακούς φόρτους, με αποτέλεσμα μάλιστα σε σημεία να εγείρονται ακόμη και ζητήματα ασφάλειας των διερχομένων. Ειδικά στο τμήμα από την αερογέφυρα της Σταυρούπολης μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο του Ωραιοκάστρου, που λειτουργεί και ως είσοδος της Θεσσαλονίκης.

Η δημοπράτηση εγκρίθηκε από τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την κ. Πατουλίδου, η παρέμβαση στην οδό Λαγκαδά είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς αφορά σε μια από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης και εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της δυτικής Θεσσαλονίκης. Η ίδια σημείωσε ότι είναι δυνατό οι εργασίες να αρχίσουν μέσα στο επόμενο έτος και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα διαρκέσουν περίπου δύο χρόνια.

Οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας στην οδό Λαγκαδά είναι: επισκευή, συντήρηση και αποκατάσταση των φθορών οδοστρώματος, της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης και γενικά η βελτίωση των μέτρων ασφαλείας της οδού Λαγκαδά.

Σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, τα μεγαλύτερα προβλήματα από φθορές στο οδόστρωμα εμφανίζονται στη δεξιά λωρίδα του δρόμου, ενώ μικρότερης έκτασης επεμβάσεις σχεδιάζονται για τα υπόλοιπα τμήματα του δρόμου. Τα προβλήματα αφορούν σε λακκούβες, παραμορφώσεις, ρηγματώσεις, καθιζήσεις και τροχαυλακώσεις.

Στο πλαίσιο του έργου θα καθαριστούν και θα διορθωθούν τα πρανή, θα καθαριστούν οι αγωγοί αποχέτευσης και τα φρεάτια, θα ξηλωθούν τα κατεστραμμένα στηθαία και θα αντικατασταθούν, θα γίνουν επεμβάσεις όπου υπάρχουν γεφυρώσεις, θα αντικατασταθούν κατεστραμμένες πινακίδες, θα γίνει διαγράμμιση και περιποίηση της βλάστησης.