Skip to main content

Μεγαλείο ΑΕΚ: Πώς η φανέλα του Λιβάγια μπορεί να σώσει μια ζωή!

Μεγαλείο ζωής από τους οπαδούς της «Ένωσης» ύστερα από πρωτοβουλία του Τσιντώτα για να σωθεί ο Γιάννης Βέης, που μάλιστα είναι φίλος του Παναθηναϊκού.

Συγκινητική είναι η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η τοπική κοινωνία της Μυτιλήνης για να συμπαρασταθεί στον 30χρονο Γιάννη Βέη, ο οποίος στα τέλη Ιουνίου διαγνώσθηκε με τη σοβαρή νευροεκφυλιστική νόσο ALS.

Όπως μεταδίδει το «Ethnos.gr» και σύμφωνα με τους γιατρούς ο Γιάννης πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπίσει τη σοβαρή νόσο. Το κόστος για τα νοσήλια και τη μεταφορά στο εξωτερικό έχει υπολογιστεί σε 75.000 ευρώ. Ο Γιάννης είναι από τα πιο αγαπητά παιδιά στο νησί και ο καλύτερος dj, που κάθε βράδυ ένωνε Ελληνες και τουρίστες, όμως τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο κρεβάτι του πόνου.

Ο Τσιντώτας πήρε την πρωτοβουλία

Την περιπέτεια του Γιάννη πληροφορήθηκε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Παναγιώτης Τσιντώτας, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί μαζί με τη μητέρα του για να προσκυνήσει στη μονή Ταξιάρχη. Αμέσως κινητοποιήθηκε, ενημέρωσε τους συμπαίκτες του στην ΑΕΚ και δώρισε μία φανέλα του Μάρκο Λιβάγια με υπογραφές απ' όλους τους παίκτες της ομάδας της «Ενωσης».

Ο σύνδεσμος οπαδών ΑΕΚ Μυτιλήνης οργανώνει λοταρία, με τα έσοδα της να πηγαίνουν στον Γιάννη. Η τιμή του κάθε λαχνού είναι 5 ευρώ και η διάθεσή τους έχει ξεκινήσει. Η κλήρωση θα γίνει την Πέμπτη 29 Αυγούστου στα γραφεία της λέσχης των φίλων της ΑΕΚ.

«Η ζωή του παιδιού είναι πάνω απ΄όλα»

Ο πρόεδρος του συνδέσμου και συνταξιούχος εκπαιδευτικός Νίκος Καλέσογλου μίλησε στο «ethnos.gr» και τόνισε πως η κινητοποίηση είναι καθολική από όλη την κοινωνία του νησιού.

Μάλιστα αποκάλυψε πως ο Γιάννης είναι φίλος του Παναθηναϊκού, αλλά οι οπαδικές αποχρώσεις δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στη σωτηρία ενός νέου και αγαπητού παιδιού.

«Εχουμε συγκλονιστεί όλοι από την περιπέτεια του Γιάννη. Και ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του είναι άνθρωποι μάλαμα. Αγαπητοί, δουλευταράδες, φιλότιμοι. Η σκέψη μας είναι μαζί τους. Βοηθάμε όλοι όπως μπορούμε. Εδώ εμείς δεν είμαστε οπαδοί, όπως κακώς το εννοούν κάποιοι. Είμαστε κλαμπ φίλων της ΑΕΚ και πάνω απ΄όλα άνθρωποι. Φανταστείτε δεν είναι μέλος μας ο Γιάννης. Νομίζω είναι Παναθηναϊκός, αλλά αυτά δεν τα κοιτάει και δεν πρέπει να τα κοιτάει κανείς τέτοιες ώρες», είπε ο Καλέσογλου και συμπλήρωσε: «Ολο το νησί έχει κινητοποιηθεί, οι επαγγελματίες, οικογενειάρχες, όλοι. Μάλιστα, με τη δύναμη της τεχνολογίας και του Facebook ξέρω πως ευαισθητοποιήθηκε μία επιχειρηματίας από τον Καναδά που κατάγεται από τη Μυτιλήνη. Είναι πολύ συγκινητικές και ιδιαίτερες οι στιγμές για όλους. Αυτό που προέχει είναι να γίνει καλά το παλικάρι, να το δούμε πάλι να παίζει την αγαπημένη του μουσική και θα έχουμε κερδίσει μία ζωή. Οφείλω, επίσης, να ευχαριστήσω όσους μας έχουν προβάλει και ειδικά τον Τσιντώτα, που έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Οι λαχνοί διατίθενται από μέλη του ΔΣ: τηλ.6907991525, 6946037842, 6988218007, 6944135395. Η διεύθυνση της λέσχης είναι Θεοκρίτου 57 Πλατεία Αλυσίδας 81100 Μυτιλήνη.

Τράπεζα Πειραιώς – Γιάννης Βέης / GR69 0172 7090 0057 0905 6767 816

Πηγή: Ethnos.gr