Skip to main content

Mέι για Βrexit: Η καλύτερη συμφωνία για τον βρετανικό λαό

Το Brexit δίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο τον έλεγχο της οικονομίας, της νομοθεσίας και των συνόρων, υπογράμμισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

«Επέλεξα να τιμήσω την ψήφο των Βρετανών στο δημοψήφισμα», τόνισε η Τερέζα Μέι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το σχέδιο συμφωνίας με τις Βρυξέλλες για το Brexit, επισημαίνοντας πως ότι έκανε το έκανε για «το καλό της πατρίδας μας, όχι των κομμάτων και όχι το δικό μου».

«Αυτή η συμφωνία είναι η καλύτερη λύση για το εθνικό συμφέρον», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την κ. Μέι το να βρίσκεται στη Ντάουνινγκ Στριτ αποτελεί τεράστια τιμή, ταυτόχρονα όμως και σκληρή ευθύνη.

Αναφερόμενη στο Brexit σημείωσε μετά από 40 χρόνια η Βρετανία «αποχωρεί», ενώ για τις παραιτήσεις υπουργών σημείωσε πως «κάποιοι επέλεξαν να φύγουν από την κυβέρνηση και τους ευχαριστώ για την προσφορά τους».

Παράλληλα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός σημείωσε πως το Brexit θα προστατεύσει τις δουλειές των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου και την ασφάλεια, προσθέτοντας πως η ελεύθερη μετακίνηση τελείωσε, μεταδίδει το naftemporiki.gr.

«Το Brexit δίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο τον έλεγχο της οικονομίας, της νομοθεσίας και των συνόρων», ανέφερε η Τερέζα Μέι, υπογραμμίζοντας πως «εάν δεν προχωρήσουμε με αυτή τη συμφωνία, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τις συνέπειες αυτού. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι βαθιάς και σοβαρής αβεβαιότητας, τη στιγμή που οι Βρετανοί πολίτες απλά θέλουν να το προχωρήσουμε».

«Αυτό είναι ένα Brexit που ήρθε για τους Βρετανούς πολίτες», πρόσθεσε, ενώ επανέλαβε ότι αυτή η συμφωνία είναι η καλύτερη λύση.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα εμπιστοσύνης που τέθηκε, μέσω της πρότασης μομφής, προς το πρόσωπό της η κ. Μέι ανέφερε ότι το να είσαι ηγέτης δεν σημαίνει και εύκολες αποφάσεις.

Μιλώντας για το ζήτημα των συνόρων η πρωθυπουργός της Βρετανίας επεσήμανε πως κανένας άλλος δεν κατέληξε σε ένα σχέδιο που δεν περιλαμβάνει «σκληρά σύνορα» με την Ιρλανδία.

Αναφορικά με τη διάσπαση στο κόμμα της, η κ. Μέι δήλωσε πως τελικά οι βουλευτές θα επικεντρωθούν σε αυτό που είναι καλύτερο για το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ παράλληλα απέκλεισε την πιθανότητα ενός δημοψηφίσματος.