Skip to main content

Μελανσόν: Είμαστε η επανάσταση του λαού κατά της προεδρικής μοναρχίας

Δίπλα στον Ζαν Λικ Μελανσόν βρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου που συμμετείχε στη μεγάλη πορεία από την πλατεία της Βαστίλλης στην πλατεία της Δημοκρατίας.

«Είμαστε η επανάσταση του λαού κατά της προεδρικής μοναρχίας», δήλωσε εμφατικά ο Ζαν-Λικ Μελανσόν από την υπερυψωμένη εξέδρα στην Πλατεία της Δημοκρατίας, μπρος στο πυκνό πλήθος, ενώ πίσω του κυμάτιζαν σημαίες, ανάμεσα και η ελληνική, αλλά και πανό.

Η συγκέντρωση στο Παρίσι κέρδισε το στοίχημα της συμμετοχής, καθώς ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες των διοργανωτών, οι οποίοι ανέμεναν γύρω στις 80.000 κόσμο. Η πλατεία της Δημοκρατίας ήταν κατάμεστη και υπολογίζεται ότι είχε πάνω από 130.000 άτομα.   

«Να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την προεδρική μοναρχία που ανέπτυξε στενή σχέση με τους ισχυρούς του χρήματος, τους υπηρέτες του χρήματος, που έχουν διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες» δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι ήλθε η ώρα να περάσει η Γαλλία στην 6η Δημοκρατία, αλλάζοντας το Σύνταγμα.

Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν μίλησε κάτω από το γιγάντιο μπρούτζινο άγαλμα της Δημοκρατίας. Στο πλάι του Ζαν Λικ Μελανσόν βρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία συμμετείχε σήμερα το απόγευμα, στη μεγάλη πορεία από την πλατεία της Βαστίλλης στην πλατεία της Δημοκρατίας.