Skip to main content

Μελβούρνη: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς - Τουλάχιστον 15 τραυματίες(vid)

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, μάρκας SUV, που έπεσε στο πλήθος συνελήφθη από την αστυνομία - Δεκάδες ασθενοφόρα έχουν φτάσει στο σημείο

Τουλάχιστον 15 πεζοί τραυματίστηκαν στη Μελβούρνη όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους με μεγάλη ταχύτητα στην οδό Φλίντερς, πλησίον του σταθμού τρένου, σήμερα το απόγευμα, στις 16:41 (τοπική ώρα).

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένα παιδί προσχολικής ηλικίας, το οποίο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Δεκάδες ασθενοφόρα έχουν φτάσει στο σημείο και μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις.

Ο οδηγός του λευκού αυτοκινήτου, μάρκας SUV, που έπεσε στο πλήθος συνελήφθη από την αστυνομία, ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη άλλο ένα άτομο το οποίο βρισκόταν εντός του αυτοκινήτου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα του δράστη, ωστόσο η αστυνομία κάνει λόγο για μία εσκεμμένη ενέργεια.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η στιγμή της σύλληψης ενός εκ των δύο συλληφθέντων

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τρομακτικές σκηνές με «ανθρώπους να πετάγονται παντού», καθώς και ότι το αυτοκίνητο δεν έκοψε καθόλου ταχύτητα πριν πέσει πάνω στους πεζούς.

Οι αρχές αναφέρουν ότι 15 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ενώ δύο άτομα δέχθηκαν περίθαλψη στο σημείο του ατυχήματος.