Skip to main content

Μεμονωμένες οι φωνές των αρνητών μοναχών, λέει η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους

Οι αυξημένοι θάνατοι δεν πρέπει να αποδίδονται αβασάνιστα στη μη τήρηση των μέτρων, αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Επιστασίας

Θέση στον θόρυβο που έχει ξεσπάσει με αφορμή τους απανωτούς θανάτους από κορωνοϊό στο Άγιον Όρος, τα πολλά κρούσματα τις καταγγελίες για αντιεμβολιαστές μοναχούς, παίρνει η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι από την αρχή της πανδημίας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, «σύμφωνα με τας κατά καιρούς εκδιδόμενας υπουργικάς αποφάσεις» και αναφέρεται στην άριστη συνεργασία που είχε με την Πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους.

Διαβάστε: Άγιον Όρος: Ο κορωνοϊός θερίζει τη Φιλοθέου - Παίρνουν παρασιτοκτόνο για να μην κολλήσουν!

Σημειώνει ωστόσο ότι «κάθε Ιερά Μονή είναι αυτοδιοίκητη και υπεύθυνη για τα περαιτέρω μέτρα προστασίας», ενώ για τα δεκάδες θύματα μεταξύ των μοναχών επισημαίνεται ότι «δεν πρέπει να αποδίδονται αβασάνιστα εις τη μη τήρηση μέτρων προστασίας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη και άλλοι παράγοντες, όπως η κοινή κοινοβιακή ζωή, η προσωπική στάση κάθε μοναχού, κ.λ.π.».

Επιπλέον στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «μεμονωμένες φωνές μοναχών από όπου και αν προέρχονται, δεν εκπροσωπούν το Άγιον Όρος».