Skip to main content

Μενέντεθ - Κορωνοϊός: Ξεχειλίζουν τα νοσοκομεία στη Μαδρίτη

«Νομίζω ότι όλα αυτά που συμβαίνουν πρέπει να μας βοηθήσουν να γίνουμε πιο δυνατοί και πιο προσεκτικοί», δήλωσε ο Ισπανός πρώην παίκτης του Άρη.

O Αλεξ Μενέντεθ αποχώρησε από τον Αρη πριν περίπου δύο μήνες και όχι με τον καλύτερο τρόπο, λόγω του θέματος που υπήρχε με τα χρήματα που του οφειλόταν. Αυτή τη στιγμή ο 28χρονος Ισπανός βρίσκεται στην πατρίδα και συγκεκριμένα στο Οβιέδο, όπου μένει με τη σύντροφό του, και παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού που πλήττει σε τεράστια βαθμό την χώρα του.

Ο πρώην αριστερός μπακ των «κιτρινόμαυρων» μίλησε στο «Metrosport.gr» για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα της Ιβηρικής, το κλειδί για να βελτιωθεί η κατάσταση, παραδέχθηκε πως η ισπανική κυβέρνηση άργησε να πάρει μέτρα ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως τα πρωταθλήματα μπορούν να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

-Καλησπέρα Αλεξ. Τι κάνεις; Πώς είναι η κατάσταση στην Ισπανία; Είσαι στην πατρίδα σου το Χιχόν;

«Γεια σας, είμαι καλά, είμαστε όλοι στο σπίτι, δεν βγαίνουμε έξω παρά μόνο για να αγοράσουμε βασικά πράγματα και να βγάλουμε τους σκύλους βόλτα. Κάνω προπόνηση στο σπίτι και περιμένουμε πως αυτή την εβδομάδα θα είναι το pick των νοσούντων. Είμαι στο Οβιέδο μαζί με την σύντροφό μου. Επίσης, περιμένουμε να αρχίσουμε να κάνουν περισσότερα τεστ στον κόσμο και να βλέπουν ποιοι είναι υγιής και ποιοί νοσούν. Πρέπει να είμαστε σε αυτή την κατάσταση για άλλες 18 μέρες και μετά θα δούμε πως θα έχει εξελιχθεί η κατάσταση».

-Στην Ισπανία τα κρούσματα και οι νεκροί αυξάνονται με μεγάλους ρυθμούς. Τι πιστεύεις πως έφταιξε; Μήπως υποτιμήθηκε ο κορωνοϊός;

«Είναι ένας ιός πολύ μεταδοτικός και επηρεάζει περισσότερο τους ανθρώπους μεγάλους σε ηλικία. Πιστεύω πως θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί όμως ήταν δύσκολο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι σε αυτούς που δουλεύουν στα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν τα κατάλληλα υλικά για να φροντίσουν τους αρρώστους. Και αν οι γιατροί και οι νοσηλευτές μολυνθούν δεν ξέρω ποιος θα μας βοηθήσει. Το κλειδί πως πλέον σε όλη την Ισπανία αρχίζουν να κάνουν εξετάσεις για να μάθουν ποιός έχει μολυνθεί».

-Θεωρείς πως η ισπανική κυβέρνηση άργησε να πάρει τα απαραίτητα μέτρα;

«Ναι το πιστεύω, θα μπορούσαν να είχαν λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο αλλά κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί πως θα πάρει τόση έκταση και πως θα είναι τόσο σοβαρό».

-Ποια είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, του Οβιέδο; Αντέχουν ακόμη;

«Στο Οβιέδο είναι μια χαρά. Στην Μαδρίτη όμως τα νοσοκομεία ξεχειλίζουν από κόσμο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στην Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη. Ευτυχώς εγώ δεν έχω κάποιο άτομο από το περιβάλλον μου που να έχει νοσήσει».

-Βλέπουμε πως οι αθλητές και οι ομάδες βοηθούν με τον δικό τους τρόπο για να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση. Πιστεύεις ότι αρκεί;

«Οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούν ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Η μεγαλύτερη συμβολή υπάρχει από τον ιδιοκτήτη των Zara, τον Αμάνθιο Ορτέγα. Έκανε δωρεά μάσκες και υγειονομικό υλικό από την Κίνα για να βοηθήσει την κατάσταση. Νομίζω πως το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να μείνουμε όλοι σπίτι μας».

-Νομίζεις πως μπορούν τα πρωταθλήματα στην Ισπανία και στις άλλες χώρες να ολοκληρωθούν;

«Ναι το πιστεύω όταν τελειώσει όλο αυτό. Μπορούμε να παίξουμε τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και να πάρει παράταση η επόμενη χρονιά. Ξέρω ότι σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα είναι δύσκολο λόγω της ζέστης, όμως μπορεί να βρεθεί λύση. Μπορούν να παιχτούν αγώνες το βράδυ αργά που δεν θα έχει τόση ζέστη».

-Πιστεύεις πως η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι το σωστό μέτρο για να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού;

«Ναι το πιστεύω. Νομίζω πως όλος ο κόσμος πρέπει να καθίσει στο σπίτι του. Έχουν παραλύσει όλα αυτή τη στιγμή».

-Πώς νιώθεις με όλη αυτή την κατάσταση;

«Όπως όλος ο κόσμος. Αν θέλουμε να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι».

-Μετά από όλο αυτό, ο κόσμος πιστεύεις πως θα αλλάξει;

«Νομίζω ότι όλα αυτά που συμβαίνουν πρέπει να μας βοηθήσουν να γίνουμε πιο δυνατοί και πιο προσεκτικοί».