Skip to main content

Μαίνεται πυρκαγιά στην Εύβοια - «Έφτασε στην είσοδο του χωριού Κρεμαστό» (φωτο+video)

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο ώστοσο οι δυνατοί άνεμοι δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στα χωριά Γάια και Κρεμαστός του δήμου Κύμης-Αλιβερίου στην Εύβοια το μεσημέρι του Σαββάτου.

Συνολικά επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά. Ακόμη, για να αντιμετωπιστεί δραστικότερα η φωτιά, τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω με άλλα δύο αεροσκάφη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ωστόσο, οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.



Ο αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης-Αλιβερίου Κώστας Δημάς μιλώντας στο evima.gr σημείωσε ότι η πυρκαγιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό και καίει πεύκα. Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας ο Γιώργος Κελαϊδίτης μιλώντας στο evima.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η φωτιά στο χωριό Κρεμαστός και από κοινού με τον διοικητή της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και τον αντιδήμαρχο εξετάζουμε σχέδιο εκκένωσης του χωριού καθώς η φωτιά κινείται προς τα πρώτα σπίτια και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί».

Ακόμη, στην κατάσβεση επιχειρούν και υδροφόρες του δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) θα μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.


Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Σύλλογος Τραχηλίου