Skip to main content

Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στη Θάσο - Μήνυμα 112, τραυματίστηκαν δύο εθελοντές (vid)

Τις πρώτες πρωινές ώρες μήνυμα από το 112 έστειλε η Πολιτική Προστασία για εκκένωση από τα Κοίνυρα προς τα Λιμενάρια - Πολύ δύσκολο βράδυ.

Με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε τις βραδινές ώρες εχθές στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς, στη Θάσο. Μάλιστα, τις πρώτες πρωινές ώρες, μήνυμα από το 112 έστειλε η Πολιτική Προστασία για εκκένωση από τα Κοίνυρα προς τα Λιμενάρια.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, το μήνυμα εκκένωσης δόθηκε λόγω καπνών για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δύο εθελοντές, ηλικίας 26 και 44 ετών, τραυματίστηκαν κατά την προσπάθεια διάνοιξης ζωνών, τη στιγμή που έκοβαν δέντρα καταπλακώθηκαν από κλαδιά και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού για τις Πρώτες Βοήθειες.

Δείτε εδώ live εικόνα από τη φωτιά στη Χρυσή Αμμουδιά 

Η φωτιά κατακαίει δασική έκταση με πεύκα και πουρνάρια, ενώ πολύ δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους. Το έργο της Πυρόσβεσης δυσχεραίνεται από το γεγονός πως οι δρόμοι είναι στενοί και δεν μπορούν να περάσουν πυροσβεστικά οχήματα εύκολα.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σήμερα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3. Στην ίδια εκπομπή, ο αντιδήμαρχος Θάσου, Στράτος Πυρήνας, ανέφερε ότι η φωτιά ξέσπασε πολύ ψηλά για να οφείλεται σε λάθος.

Επί τόπου επιχειρούν σήμερα 102 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Κεραμωτή Καβάλας και συγκεκριμένα:

-από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 26 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα καθώς και
-από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 43 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί έξι αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.