Skip to main content

Μαίνεται ο βουλγαροσκοπιανός καβγάς για τον Γκότσε Ντέλτσεφ

Για την εθνικότητα του αιμοσταγούς κομιτατζή είναι υπερήφανοι και οι δυο λαοί - Τι συνέβη με τη γνωστή τραγουδίστρια Ταμάρα Τοντέφσκα.

Η σκοπιανή κυβέρνηση επανεξέτασε τα σχέδια νόμων για την επικύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα στο άνοιγμα νέων συνοριακών διαβάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Πρόκειται για τους δύο νέους συνοριακούς σταθμούς. Ο ένας είναι στο χωριό Μαϊντάν στην περιοχή Μαρίοβο που συνδέεται με τους Προμάχους (Πέλλας) στην Ελλάδα και ο δεύτερος είναι στην περιοχή της Πρέσπας που συνδέουν το Μάρκοβα Νόγκα με το Λαιμό.

Η αμερικανική ηλεκτρονική πύλη "Creative Destruction Media", γράφει ότι η μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη στην Αλβανία είναι ένα παιχνίδι του Έντι Ράμα, που μέσω του Τζορτζ Σόρος, επιδιώκει να ελέγξει ολοκληρωτικά το δικαστικό σύστημα στην Αλβανία:

«Η κυβέρνηση του Έντι Ράμα εργάστηκε για να καταστρέψει τη συνταγματική διαδικασία στην Αλβανία, καθιστώντας το Συνταγματικό Δικαστήριο ανίσχυρο μέσω της λεγόμενης "δικαστικής μεταρρύθμισης", γράφει το αμερικανικό άρθρο. Προσθέτει, ότι ο Τζορτζ Σόρος και ο γιος του Άλεξ εργάζονται για ένα σχέδιο ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.

Ελπίζω, με τη νέα κυβέρνηση της Δευτέρας, ότι θα βγει πάλι στην επικαιρότητα η Αμφίπολη, που πεισματικά και ίσως εκδικητικά η κυβέρνηση της Αριστεράς την έβαλε στο σκοτάδι. Το εθνικό φρόνημα ενοχλεί τους διεθνιστές. Μήπως αποτελεί υποκρισία το γεγονός, ότι δύο μέρες πριν από το εκλογές το υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει συνέχιση των εργασιών;

Ο Τσίπρας μας ρωτά, ποιους εμπιστευόμαστε να ψηφίσουμε. Φυσικά τον Τσίπρα… Αφού τον εμπιστεύεται ο Σόιμπλε, η Μέρκελ, όλοι οι δανειστές, τον εμπιστεύεται και η Παπακώστα με τον Τζουμάκα, και δεν θα τον εμπιστευτώ εγώ; Να στενοχωρήσω και τον Ζάεφ;

Η βουλγαρο-σκοπιανή διαμάχη καλά κρατεί, για την εθνικότητα του αιμοσταγούς κομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ, για τα κατορθώματα του οποίου είναι υπερήφανοι και οι δυο λαοί. Στο πνεύμα της καλής γειτονίας, η τραγουδίστρια Ταμάρα Τοντέφσκα τραγούδησε τον εθνικό ύμνο των Σκοπίων, χωρίς να αναφέρει τον Γκότσε Ντέλτσεφ και τον Ντάμε Γκρούεφ. Αυτό συνέβη στην εκδήλωση της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια, με την ευκαιρία της εθνικής εορτής των Ηνωμένων Πολιτειών στις 4 Ιουλίου.

Τυχαία ή όχι, η Τοντέφσκα κατά την απαγγελία του ύμνου της χώρας παρέλειψε τη δεύτερη στροφή του, όπου γίνονται αναφορές για τους Γκότσε Ντέλτσεφ, Ντάμε Γκρούεφ, Πίτου Γκούλι και Γιάνε Σαντάνσκι. Η τραγουδίστρια με σημείωμά της ζήτησε συγνώμη και ανέφερε ότι η παράλειψη της στροφής με τους Βούλγαρους ήρωες έγινε άθελα από λάθος της.

Ο Τσίπρας κλέβει συνθήματα από τον Τραμπ [για όσους λησμόνησαν, ο κακή τη μοίρα πρωθυπουργός της Ελλάδας, είχε πει «Θεός φυλάξοι αν βγει ο Τραμπ». Δεν διευκρίνισε ποιον Θεό εννοούσε, καθότι άθεος]. Το σύνθημα του Τραμπ "πρώτα η Αμερική", το μετέτρεψε ο Τσίπρας "πρώτα η Ελλάδα". Πως καταντά ένας διεθνιστής για λίγες ψήφους να χρησιμοποιεί εθνικιστικό σύνθημα.

Απορία: Απορρίφθηκε η αίτηση του Κουφοντίνα για άδεια από τη φυλακή, με το σκεπτικό ότι ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια δεν έχει μεταμεληθεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει επέλθει ηθική βελτίωση. Τις προηγούμενες φορές που αδειοδοτήθηκε ήταν μεταμελημένος και παρουσίαζε ηθική βελτίωση; Τώρα "χάλασε";