Skip to main content

ΜέΡΑ 25: Να δώσει άμεσα εξηγήσεις η κυβέρνηση για τον ΕΟΔΥ

Το ΜέΡΑ25 καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να εργαλειοποιεί τους επιστήμονες και τους επίσημους οργανισμούς υγείας της χώρας.

Να δώσει άμεσα εξηγήσεις καλεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης, επικαλούμενος δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με την ύπαρξη παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων κορωνοϊού από τον ΕΟΔΥ.

Όπως τονίζει ο κ. Κριθαρίδης, όσα αποκαλύπτουν σήμερα οι κυριακάτικες εφημερίδες "Βήμα" και "Δημοκρατία" είναι εξαιρετικά σοβαρά και η Κυβέρνηση πρέπει να δώσει άμεσα εξηγήσεις.

Είναι δυνατόν, προσθέτει, «η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να λάμβανε πλασματικά στοιχεία από τον ΕΟΔΥ; Είναι δυνατόν να έχει δημιουργηθεί ένα παράλληλο σύστημα καταγραφής και ελέγχου των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ; Μήπως για αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας εξυμνούσε την Τετάρτη αίφνης τον ΕΟΔΥ;»

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 εκτιμά ότι «είναι αδιανόητα τα όσα αποκαλύπτονται και οι ευθύνες του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης συλλογικά, τεράστιες». Ζητά, «άμεσα να υπάρξει δημόσια πρόσβαση και διαφάνεια σε όλα τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ και να δημοσιεύονται όλα τα πρακτικά τόσο των υπηρεσιακών επιτροπών, όσο και των επιστημονικών».

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει να εργαλειοποιεί τους επιστήμονες και τους επίσημους οργανισμούς υγείας της χώρας, εν μέσω κιόλας δεύτερου κύματος πανδημίας».