Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
x

ΜΕΡΑ25: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΕ ΕΥΦΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ

«Επιμένουμε στην επιβολή διπλού πλαφόν ανά μονάδα παραγωγής και στο δημοψήφισμα για την κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας», τονίζει το ΜέΡΑ25

«Η εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός, ήδη αναδεικνύουν τα ψεύτικα επικοινωνιακά νούμερα της δήθεν "γενναίας ενίσχυσης", η οποία δεν συνιστά τίποτε άλλο πέρα από περαιτέρω υπερχρέωση της χώρας και των επόμενων γενιών, με δανεικά από την τρόικα, ώστε να μην χαλάσει η Κυβέρνηση την σχέση της με τους ολιγάρχες που ξεκοκκαλίζουν την τέως ΔΕΗ και λεηλατούν τον κόσμο»,υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Χθες, προειδοποιούσαμε την κυβέρνηση πως αν δεν βάλει πλαφόν, επιλέγοντας να επιδοτήσει τους λογαριασμούς επειδή επιλέγει να μη στενοχωρήσει τους ιδιοκτήτες της «Μητσοτάκης ΑΕ», ο κόσμος εκεί έξω θα καταλάβει ότι επέλεξε να χρεώνονται τα παιδιά και τα εγγόνια μας, ώστε να μην πληγούν τα υπερκέρδη των αφεντικών της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

«Επιπλέον λέγαμε πως αν μπει ένα μόνο πλαφόν, ή κρατηθούν τα πλαφόν ψηλά, και πάλι θα φανεί η κοροϊδία ενός λαού που δεν μπορεί να κοροϊδεύει πλέον η Κυβέρνηση, διότι την μήνι του πολλαπλώς λαβωμένου αυτού λαού, των ίδιων των ψηφοφόρων ακόμα και της ΝΔ, δεν θα την γλυτώσει ο κ. Μητσοτάκης, όσα επικοινωνιακά τερτίπια κι αν στήσει με ή χωρίς τη "λίστα Πέτσα"», συνεχίζει το ΜέΡΑ25 και προσθέτει:

«Τελικά η Κυβέρνηση επέλεξε να διαγωνιστεί με την Αξιωματική Αντιπολίτευση σε "ευφυολογήματα" και δεν αναφερόμαστε μόνο στο ότι "η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ", όπως μας είπε ο άριστος απόφοιτος του Χάρβαρντ, αλλά και στο "έμμεσο πλαφόν" που θα ναι σαν πλαφόν, αλλά δεν είναι και ακριβώς πλαφόν, κάτι δηλαδή σαν το "Δ" του κ. Τσίπρα στη ΔΕΗ, που δεν θα επανέλθει με επανακρατικοποίηση, αλλά με άλλους τρόπους - ίσως να περιμένει κι εκεί κάποια απόφαση του ΣτΕ».  

«Απέναντι σε αυτή την κοροϊδία, εμείς θα επιμένουμε στην επιβολή διπλού πλαφόν ανά μονάδα παραγωγής, στο δημοψήφισμα για την κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας, στην επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ και σε ένα μορατόριουμ για να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε όλα δηλαδή εκείνα που πραγματικά θα μπορούσαν να ανακουφίσουν άμεσα την κοινωνία, στεναχωρώντας όμως τους ολιγάρχες προστάτες του μνημονιακού τόξου», καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ