Skip to main content

ΜέΡΑ25: Να ανοίξει άμεσα το νοσοκομείο Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης ζητεί με ανακοίνωσή του να ανοίξει «άμεσα» το κλειστό νοσοκομείο Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη

Να ανοίξει «άμεσα» το κλειστό νοσοκομείο Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη ζητεί με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν είναι δυνατόν να διασωληνώνονται άνθρωποι σε χειρουργεία και ακατάλληλους χώρους, να μην έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας από την λοιπή νοσηρότητα, να εκλείπουν δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης και όμως να παραμένουν κλειστές και σφραγισμένες, δημόσιες δομές υγείας. Πρόκειται για ένα τεράστιο έγκλημα κατά της λογικής, αλλά και της δημόσιας υγείας το οποίο δεν θα επιτρέψουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης να διαιωνίζεται».

Ο κ. Κριθαρίδης σημειώνει ότι «το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων - Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη έκλεισε το 2013, στα πρώτα δηλαδή μνημονιακά χρόνια, με απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και από τότε παραμένει σφραγισμένο εδώ και 8 χρόνια, παρά το γεγονός ότι έχει παραχωρηθεί από το ιταλικό κράτος στο ελληνικό δημόσιο με τον όρο να λειτουργεί ως δομή υγείας» και υπογραμμίζει ότι «πέρα από το αρχικό αυτό έγκλημα όμως του τροϊκανικότερου των τροϊκανών κ. Γεωργιάδη, ο οποίος δεν ήθελε να του «κλέψει την δόξα η τρόικα» όπως μας έλεγε χαρακτηριστικά, το αίσχος συνεχίστηκε και από την δήθεν προοδευτική Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ακολουθώντας πιστά τις μνημονιακές πολιτικές αποψίλωσης της δημόσιας υγείας, δεν άνοιξε ούτε το Λοιμωδών, ούτε και το Νοσοκομείο Παναγία που επίσης έκλεισε ο κ. Γεωργιάδης στη Θεσσαλονίκη».