Skip to main content

ΜέΡΑ25: Το ΑΧΕΠΑ συνεχίζει να υπολειτουργεί με τη δικαιολογία του κορωνοϊού

Σύμφωνα με το κόμμα της αντιπολίτευσης η πανδημία μετατρέπεται σε εργαλείο της κυβέρνησης για κατάργηση του κράτους πρόνοιας στη χώρα.

Αιχμές κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας αφήνει το ΜέΡΑ25 αναφορικά με τη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα γίνεται αναφορά σε ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου όπου καταγγέλλουν ότι «παρότι η μεγάλη κρίση του δεύτερου κύματος του  Covid-19 για την Θεσσαλονίκη έχει υποχωρήσει, το ΑΧΕΠΑ συνεχίζει να  υπολειτουργεί με την δικαιολογία αναμονής του τρίτου κύματος της  πανδημίας, με ό,τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην δημόσια υγεία  και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Κλινικές και μονάδες που έκλεισαν ή άλλαξαν χρήση για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που προέκυψαν, συνεχίζουν και σήμερα να είναι εκτός λειτουργίας ή να υπολειτουργούν».

«Το κείμενο αυτό δυστυχώς επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που διαγνώσαμε πρώτοι στον Τομέα Υγείας του ΜέΡΑ25, με ανακοίνωσή μας ήδη από τον  περασμένο Σεπτέμβριο, μιλώντας για την αναπόφευκτη μετεξέλιξη του  Ε.Σ.Υ. σε «σύστημα πανδημίας», ανίκανο πλέον να υπηρετήσει τόσο την  υγεία του πληθυσμού συνολικά, όσο και την εκπαίδευση φοιτητών», αναφέρεται χαρακτηριστικά από το κόμμα της αντιπολίτευσης και καταλήγει:

«Η κυρίως περίθαλψη περνά προοδευτικά στον ιδιωτικό τομέα,  μετατρέποντας την πανδημία στο ανέλπιστα αποδοτικότερο εργαλείο για  την ολοκλήρωση της μνημονιακά υπαγορευόμενης πολιτικής κατάργησης του  ελληνικού κράτους πρόνοιας. Η καταστροφή της δημόσιας υγείας αποδεικνύεται άσχετη με τις διαθέσεις  του κορωνοϊού, αλλά απολύτως σχετική με την πολιτική διαχείρισή της  πανδημίας του από την κυβέρνηση».