Τρίτη 24 Μαΐου 2022
x

ΜΕΡΚΕΛ: ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΟΣΤΟ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Η Μέρκελ κάλεσε τον γγ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες την περασμένη εβδομάδα για να τον ευχαριστήσει για τη θέση που εκείνος της είχε προτείνει

Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, απέρριψε την πρόταση που της είχε γίνει να αναλάβει θέση κορυφαίου συμβούλου στα Ηνωμένα Έθνη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο της.

Η 67χρονη Μέρκελ κάλεσε τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες την περασμένη εβδομάδα για να τον ευχαριστήσει για τη θέση που εκείνος της είχε προτείνει με επιστολή και να του πει ότι δεν θα τη δεχθεί, ανέφερε το γραφείο της χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Γερμανικά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, είχαν αναφέρει ότι ο Γκουτέρες προσέφερε στη Μέρκελ θέση επικεφαλής σε υψηλόβαθμο συμβουλευτικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών που θα ασχολείται με τα παγκόσμια δημόσια αγαθά και με θέματα περιβάλλοντος. Στην ίδια αποκάλυψη είχε προχωρήσει πρώτο, μερικές ημέρες νωρίτερα, και το αμερικανικό Politico, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το όνομα της Μέρκελ έχει ακουστεί ως υποψήφιο όχι για μία αλλά για δύο διαφορετικές θέσεις στον ΟΗΕ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ