Skip to main content

Μέρκελ: Ένα ακόμη Πάσχα με περιορισμούς - Έκκληση για τήρηση των μέτρων

Η Γερμανίδα καγκελάριος απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες για τήρηση των περιοριστικών μέτρων και κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Έκκληση για τήρηση των περιοριστικών μέτρων και κατά τις ημέρες του Πάσχα απηύθυνε, σήμερα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

«Με τη συμπεριφορά μας μπορούμε να ανακόψουμε την αύξηση των κρουσμάτων, να την σταματήσουμε και κατόπιν να την αναστρέψουμε. Αυτό είναι το θέμα και για το φετινό Πάσχα» είπε χαρακτηριστικά, κατά το πασχαλινό μήνυμά της προς τους πολίτες, καθώς αύριο είναι Μεγάλη Παρασκευή για τους καθολικούς.

«Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν μπορούν να κερδίσουν μόνοι τους τη μάχη κατά του τρίτου κύματος της πανδημίας. Εκείνοι ξέρουν καλά τι να περιμένουν. Και δεν δίνουν πια τη μάχη να κρατήσουν στη ζωή μόνο ηλικιωμένους, αλλά και μεσήλικες και νέους», τόνισε και συνέχισε λέγοντας «Δεν πρέπει να τους αφήσουμε μόνους, αλλά να τους βοηθήσουμε με τη στάση μας. Μαζί θα νικήσουμε τον ιό».

Μάλιστα, έκανε λόγο για «ένα ακόμη Πάσχα με περιορισμούς, σε στενό κύκλο, με περιορισμένες επαφές» και ζήτησε να περιοριστούν οι μετακινήσεις και να αποφευχθούν τα μη απαραίτητα ταξίδια.