Skip to main content

Μέρκελ: Οι επιχειρήσεις να προσφέρουν rapid tests στους εργαζόμενους

Να προσφέρουν γρήγορα διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού όλες οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενούς τους ζήτησε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Η καγκελάριος Mέρκελ ζήτησε ευρεία εφαρμογή της έκκλησης των κορυφαίων γερμανικών οικονομικών Ενώσεων να προσφέρουν γρήγορα διαγνωστικά τεστ όλες οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενους τους διότι τα τεστ είναι μια γέφυρα μέχρι τον γενικό εμβολιασμό.

Η καγκελάριος Μέρκελ χαιρέτισε την έκκληση των κορυφαίων γερμανικών εργοδοτικών και οικονομικών Ενώσεων και Επιμελητρίων να γίνονται περισσότερα γρήγορα διαγνωστικά τεστ στις επιχειρήσεις, αλλά επιμένει επίσης και σε ευρεία εφαρμογή της από όλες τις επιχειρήσεις.

«Περιμένουμε ότι οι επιχειρήσεις θα συμμετέχουν ουσιαστικά. Η στρατηγική των διαγνωστικών τεστ είναι απαραίτητη για τη δυνατότητα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και μια γέφυρα έως τον εμβολιασμό ευρύτερων τμημάτων του πληθυσμού», δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο.

Η Μέρκελ τόνισε επίσης ότι «το πιο σημαντικό που μπορώ να κάνω είναι να ζητήσω από όλες τις μεμονωμένες επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στην έκκληση. Στις αρχές Απριλίου θα είναι διαθέσιμος ένα πρώτος απολογισμός της συμμετοχής τους. Η κυβέρνηση θα εξετάσει τότε πολύ προσεκτικά τι έχει γίνει».

Η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων είχαν αποφασίσει την περασμένη εβδομάδα τα εξής: «Για την ολοκληρωμένη προστασία από τον κορονοϊό, είναι απαραίτητο οι επιχειρήσεις στην Γερμανία, ως συμβολή στην κοινωνία στο σύνολό της, να προσφέρουν στους υπαλλήλους τους τουλάχιστον ένα δωρεάν γρήγορο τεστ κάθε εβδομάδα». Μετά από αυτήν την απόφαση, οι κεντρικές Ενώσεις της οικονομίας και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσπάθησαν να εκπονήσουν ένα σχέδιο.

Έτσι, οι κεντρικές Ενώσεις της γερμανικής οικονομίας δεσμεύτηκαν για μια «προσωρινή ουσιαστική επέκταση των γρήγορων διαγνωστικών δοκιμών στις επιχειρήσεις σε εθελοντική όμως βάση» και έκαναν σήμερα έκκληση στις επιχειρήσεις «να προσφέρουν στους υπαλλήλους τους αυτοδιαγνωστικά τεστ και, όπου είναι δυνατόν, γρήγορα διαγνωστικά τεστ με εκπαιδευμένο προσωπικό».