Skip to main content

Μέση Ανατολή: Η Παλαιστινιακή Αρχή ζητά την άμεση παρέμβαση των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής τάχθηκε κατά της συνέχισης «αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας» και κάλεσε τις ΗΠΑ να παρέμβουν.

Η Παλαιστινιακή Αρχή κατηγόρησε το Ισραήλ για την κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και κάλεσε τις ΗΠΑ να παρέμβουν άμεσα για να τερματιστεί η «ισραηλινή επιθετικότητα».

«Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς εναντιώνεται στη συνέχιση αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας και κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να παρέμβει αμέσως για να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα και να διατηρήσει την κατάσταση υπό έλεγχο», ανέφερε η Παλαιστινιακή Αρχή σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με σημερινή του ανακοίνωση ο ΟΗΕ ανέφερε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του περίπου 10.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας «εξαιτίας των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών» μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού ενώ βάση των πιο πρόσφατων υπολογισμών  τουλάχιστον 122 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 31 παιδιών και 20 γυναικών, έχουν σκοτωθεί και 900 άλλοι έχουν τραυματιστεί στη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά του Ισραήλ, 9 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί - 8 από αυτούς σε επιθέσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Διαβάστε ακόμη: Τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Συρία προς το Ισραήλ