Skip to main content

Μεσημεριανό γεύμα τεσσάρων δημάρχων σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Στη συζήτηση, στο μεσημεριανό τραπέζι αναμένεται να μπει μεταξύ άλλων το μεγάλο θέμα της ανάπλασης και αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου.

Γράφει ο Σαλονικιός

Γεύμα με τη συμμετοχή τεσσάρων δημάρχων γίνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Τη σχετική πρωτοβουλία έχει ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλλης ο οποίος προσκάλεσε σε γεύμα, σε γνωστή ταβέρνα της περιοχής του, τους συναδέλφους του δημάρχους Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, Θέρμης Θόδωρο Παπαδόπουλο και Θερμαϊκού Γιώργο Τσαμασλή. Όχι, δεν πρόκειται για κανενός είδους αυτοδιοικητική φράξια, άλλωστε δεν ανήκουν όλοι στον ίδιο πολιτικό χώρο. Εκείνο που τους ενώνει είναι η γειτνίαση των δήμων τους, όπερ σημαίνει ότι πολλά από τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν είναι κοινά και η επίλυσή τους απαιτεί ενδεχομένως συνέργειες.

Για παράδειγμα, οι δήμοι Καλαμαριάς, Θέρμης και Θερμαϊκού έχουν μια συνεργασία, μέσω του ΣΥΠΠΑΖΑΘ (Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης), για τη διαχείριση του προβλήματος με τα αδέσποτα. Επίσης, οι δήμοι Θέρμης και Καλαμαριάς σχεδιάζουν εδώ και καιρό να λειτουργήσουν κοινό νεκροταφείο καθώς αυτά τα οποία υπάρχουν στους δύο δήμους και κυρίως αυτό της Καλαμαριάς, έχουν κορεστεί. Οι τέσσερις δήμοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης συνεργάζονται επίσης μέσω της αναπτυξιακής εταιρείας “Ανατολική Α.Ε.” δια της οποίας μπορούν να σχεδιάσουν κοινές δράσεις και να αντλήσουν ευρωπαϊκούς πόρους.

Στη συζήτηση, στο μεσημεριανό τραπέζι αναμένεται να μπει επίσης το μεγάλο θέμα της ανάπλασης και αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου στο οποίο έχουν πρόσωπο και οι τέσσερις. Ένα από τα αγκάθια στο ζήτημα αυτό, είναι η λειτουργία μαρίνας και ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, όπου εμπλέκονται και οι τέσσερις δήμοι. Πάντως, όπως μαθαίνω, το κλίμα μεταξύ τους είναι άριστο εξ ου και το μεσημεριανό τραπέζι αναμένεται να είναι παραγωγικό.