Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
x

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ

Το οικόπεδο που βρίσκονταν το πρώτο οίκημα, καθώς και τα υπόλοιπα ακίνητα και το αυτοκίνητο τυγχάνουν ιδιοκτησίας γυναίκας.

Σε τέσσερις εμπρησμούς, σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό, ενέχεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο άνδρας που συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, προέκυψε ότι ο συλληφθείς χθες τα ξημερώματα, προκάλεσε πυρκαγιές από πρόθεση:

- Σε κατοικία στη Σταμνά, ιδιοκτησίας δύο ανδρών, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς, με φθορές αξίας τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Επιπλέον στο εσωτερικό της καταστράφηκαν και κειμήλια απροσδιόριστης αξίας.
- Σε ελαιοτριβείο σε περιοχή της Σταμνάς, όπου προκλήθηκαν φθορές από τη φωτιά, ενώ παράλληλα ο δράστης προκάλεσε και φθορές σε σταθμευμένο φορτηγό στον χώρο του ελαιοτριβείου.
- Σε αυτοκίνητο που βρίσκονταν σταθμευμένο σε πυλωτή στο Μεσολόγγι, με αποτέλεσμα φθορές αξίας τουλάχιστον 10.000 ευρώ.
- Σε κατοικία στο Αιτωλικό, όπου προκλήθηκαν φθορές αξίας περίπου 2.000 ευρώ.

Το οικόπεδο που βρίσκονταν το πρώτο οίκημα, καθώς και τα υπόλοιπα ακίνητα και το αυτοκίνητο τυγχάνουν ιδιοκτησίας γυναίκας.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη. Σε έρευνα στο σπίτι του, βρήκαν και κατέσχεσαν τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησε για να μεταβαίνει στους τόπους των εμπρησμών, τα ρούχα που φορούσε κατά τους εμπρησμούς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα, κατά την έρευνα των τόπων των περιστατικών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών βρήκαν και κατέσχεσαν στο ελαιοτριβείο, στην οικία στο Αιτωλικό και κάτω από το αυτοκίνητο, τρία κλαδιά με υπολείμματα καύσης, ενώ υπήρχε και έντονη οσμή καύσιμης ύλης (βενζίνης) στους χώρους αυτούς.

Ο συλληφθείς ομολόγησε τις πράξεις του και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, κατηγορούμενος για εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ