Skip to main content

Μεσσήνη: Απολογείται ο 50χρονος που έριξε οξύ στην 49χρονη πρώην σύζυγό του

Μάχη για να μη χάσει την όραση από το δεξί της μάτι δίνει η 49χρονη - Στην ανακρίτρια οδηγείται σήμερα για να απολογηθεί ο 50χρονος

Στην ανακρίτρια οδηγείται σήμερα για να απολογηθεί ο 50χρονος που έριξε οξύ στη 49χρονη πρώην σύζυγό του στη Μεσσήνη, μετά την προθεσμία που είχε πάρει την Τετάρτη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η διοικήτρια του νοσοκομείου της Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη είπε πως η 49χρονη από την Μεσσήνη είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση σήμερα.

Ωστόσο υπάρχει κίνδυνος να χάσει την όρασή της από το δεξί μάτι, όμως υπάρχουν ελπίδες.

Τόνισε πως από ψυχολογικής πλευράς δείχνει δυνατή και προσπαθεί να είναι ψύχραιμη.

Μήνυμα στήριξης προς την 49χρονη έστειλε και η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο δράστης σχεδίασε με λεπτομέρεια κάθε του κίνηση, αν και παρουσιάζεται μεταμελημένος και διατεθειμένος να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο και μέσο στο θύμα του, ώστε να ξεπεράσει το πολύ σοβαρό πρόβλημα όρασης από το χημικό έγκαυμα που προκάλεσε το οξύ στο δεξιό της μάτι.

Στο μεταξύ, αγώνα για να μη χάσει την όρασή της από το ένα μάτι, αυτό στο οποίο της έριξε καυστικό υγρό ο πρώην σύζυγός της, δίνει η 49χρονη γυναίκα, στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Η 49χρονη περιέγραψε, με δηλώσεις της στο Mega, τις στιγμές τρόμου που έζησε στη διάρκεια του φρικτού περιστατικού στη Μεσσήνη.

«Στο πρόσωπο είναι και έχει κάνει ζημιά στο δεξί μου μάτι. Η κατάστασή μου βελτιώνεται αργά, αλλά σταθερά, είχα ενημέρωση από τους γιατρούς μου πριν λίγο. Μόνο αυτό μπορώ να σας πω, ότι η κατάστασή μου βελτιώνεται αργά και σταθερά», δήλωσε η άτυχη γυναίκα για τον τραυματισμό της.

«Έχει χημικό έγκαυμα τρίτου - τέταρτου βαθμού. Γίνεται εντατική θεραπεία. Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες και υπάρχει σε εξέλιξη η συζήτηση εάν θα χρειαστεί η διακομιδή της σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο», πρόσθεσε για την 49χρονη η διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη.

«Έτσι μου έκαψε το πρόσωπο»

Το σχέδιο του πρώην συζύγου της, ήταν προμελετημένο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προμηθευτεί το καυστικό υγρό από κατάστημα της περιοχής την προηγουμενη ημέρα.

Η πολύτεκνη μητέρα, παρά το σοκ που υπέστη, κατάφερε να περιγράψει την επίθεση που δέχτηκε με λεπτομέρειες. «Έχω δώσει κατάθεση. Είναι όλα καταγεγραμμένα στην αστυνομία, στην κατάθεσή μου. Ό,τι δηλώσει η αστυνομία, ό,τι σας έχει πει. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές και για όλα».

Ο δράστης κρυβόταν πίσω από ένα δέντρο