Skip to main content

Μετονομάστηκε σε «Άγγελος Βλαχόπουλος» το κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου

Η ονοματοδοσία του κολυμβητηρίου σε «Άγγελος Βλαχόπουλος» ήρθε μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Ωραιοκάστρου.

Το όνομα ενός εκ των πρωταγωνιστών της εθνικής υδατοσφαίρισης των Ανδρών στην πορεία της προς την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αυτό του Άγγελου Βλαχόπουλου, κοσμεί από σήμερα (2/9) το κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.

Η ονοματοδοσία του κολυμβητηρίου σε «Άγγελος Βλαχόπουλος» ήρθε μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Ωραιοκάστρου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον διεθνή Έλληνα περιφερειακό, ο οποίος αποθεώθηκε στη σημερινή τελετή βράβευσης.

Η τελετή της ονοματοδοσίας έγινε σήμερα το απόγευμα, στο κολυμβητήριο, παρουσία του διεθνούς πολίστα, της δημοτικής αρχής, παραγόντων και αθλητών του Ωραιοκάστρου.

Τον Αγγελο Βλαχόπουλο υποδέχτηκε, αρχικά, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και στην πορεία ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο Ολυμπιονίκης της ενόργανης, Βασίλης Τσολακίδης και ο διεθνής με την εθνική Νέων πόλο, Σπυνθαρίων Καρατζάς, οι οποίοι «έντυσαν» τον «αργυρό» ολυμπιονίκη στο Τόκιο με την ελληνική σημαία και με κλαδί ελιάς. Ελάχιστα αργότερα, ο κ. Τσακίρης έδωσε στον Βλαχόπουλο και μια εικόνα της Παναγίας Πορταίτισας.

«Καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο! Το πιο όμορφο από όλα είναι η αγάπη που δεχτήκαμε από τον κόσμο, τα συγκινητικά μηνύματα, γιατί ο τόπος τότε περνούσε δύσκολες στιγμές (σ.σ. φωτιές). Σε εκείνες τις δύσκολες στιγμές δώσαμε λίγη χαρά στους Ελληνες», ανέφερε, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Αγγελος Βλαχόπουλος.

Πρόσθεσε, εμφανώς συγκινημένος, τονίζοντας: «Το Ωραιόκαστρο είναι το μέρος που γεννήθηκα, που μεγάλωσα. Αφιέρωσα αρκετές ώρες στη συγκεκριμένη πισίνα, για να προπονούμε. Ειναι μεγάλη τιμή για μένα αυτό που γίνεται σήμερα εδώ. Οταν έμαθα ότι ο Δήμαρχος εισηγήθηκε να πάρει το όνομά μου το κολυμβητήριο, ειλικρινά ανατρίχιασα, δεν το πίστευα! Είναι κάτι μοναδικό, τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ. Οι επιτυχίες, το αθλητικό, το ολυμπιακό πνεύμα , είναι που πρέπει να προτρέπουν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Δε θα γίνουν σίγουρα όλα πρωταθλητές, αλλά η ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό θα τους δώσει πολλά εφόδια για τη συνέχεια της ζωής τους. Η διαδρομή είναι δύσκολη, η πολιτεία δεν ήταν παρούσα σε όλες τις στιγμές, όχι μόνο στο δικό μας άθλημα, αλλά γενικά στον αθλητισμό. Οι συνθήκες που κάνουμε προπόνηση δεν είναι καλές. Δε μιλάω μόνο για το πόλο, αλλά και για άλλους ολυμπιονίκες, τον Τεντόγλου, τον Πετρούνια. Πρέπει να βοηθήσει η πολιτεία, να στηρίξει την προσπάθεια, γιατί μόνο έτσι θα δούμε στο μέλλον παιδιά στον αθλητισμό και θα πανηγυρίσουμε δικές τους επιτυχίες».

Κατέληξε ο Βλαχόπουλος, ο οποίος για την επόμενη τετραετία θα ανήκει στη σέρβικη, Μπέογκραντ, λέγοντας: «Το αθλητικό ταξίδι, η καριέρα ενός αθλητή είναι μεγάλη και κάθε μέρα είναι κάτι καινούργιο. Κάθε μέρα , σαν αθλητής, θέλεις να κερδίζεις, κάθε μέρα, από το πρωί που θα ξυπνήσεις, βρίσκεις μια νέα πρόκληση. Δε σταματάς να ονειρεύεσαι τα πάντα. Ονειρεύτηκα, σαν παιδί, το ολυμπιακό μετάλλιο πολλές φορές. Τελείωνα από προπονήσεις, αργά το βράδυ και πήγαινα ξανά την άλλη μέρα το πρωί για προπόνηση και έλεγα ότι τα κάνω όλα για ένα σκοπό, το ολυμπιακό μετάλλιο. Σήμερα είμαστε εδώ και το γιορτάζουμε όλοι μαζί».

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, με τη σειρά του, μεταξύ άλλων, είπε: «Η πόλη πήρε μια απόφαση, μια ομόφωνη απόφαση, να αποδώσει τις μέγιστες τιμές σε έναν ολυμπιονίκη, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον τόπο μας, το Ωραιόκαστρο. Ετσι, κατόπιν ομόφωνης απόφασης το δημοτικό κολυμβητήριο, Ωραιοκάστρου, το κόσμημα της περιοχής μας, ονομάζεται σε Αγγελος Βλαχόπουλος. Υποδεχόμαστε τον ολυμπιονίκη μας για να του αποδώσουμε τις πρέπουσες τιμές. Η τιμή είναι εξαιρετική, αισθανόμαστε υπερήφανοι για τον Αγγελο. Καταβάλλουμε προσπάθεια να κρατήσουμε το κολυμβητήριό μας ανοικτό 12 μήνες το χρόνο, για να καλύψουμε τα παιδιά, τα οποία μετά και την επιτυχία της εθνικής πόλο στο Τόκιο είναι περισσότερα, που θέλουν να ασχοληθούν με το υγρό στοιχείο».

«Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι πιστεύω η πιο σημαντική διοργάνωση του αθλητισμού, είναι χαρά μας που βρισκόμαστε σήμερα εδώ για τον Αγγελο, για να τον τιμήσουμε για το ότι μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς της εθνικής πόλο, μας έκαναν στο Τόκιο υπερήφανους. Είχα την τιμή να συμμετέχω σε ολυμπιακούς αγώνες, χωρίς να φτάσω ψηλά. Θεωρώ και μόνο όταν βρίσκεσαι εκεί, νιώθεις όμορφο, ξεχωριστά και το απολαμβάνεις. Πόσο μάλλον όταν καταφέρνεις μια μεγάλη διάκριση, με την οποία γίνεσαι ευρύτερα γνωστός σε όλο τον κόσμο. Μια τέτοια διάκριση νομίζω ότι τον καθένα ξεχωριστά τον κάνει να αισθάνεται πολύ περήφανος για τη χώρα του και τα συναισθήματα είναι τόσο έντονα και δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις. Μιλάω σκεφτόμενος ως αθλητής, όχι σαν ολυμπιονίκης», δήλωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ