Skip to main content

Φοιτητές ΑΠΘ: Οι σχολές θα γίνουν εστίες υπερμετάδοσης στην εξεταστική - Μέτρα τώρα (vid)

Υγειονομικά μέτρα εν όψει εξεταστικής περιόδου ζητούν μέλη φοιτητικών συλλόγων - «Οι σχολές μας θα γίνουν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού»

Τη λήψη υγειονομικών μέτρων για τη διενέργεια της εξεταστικής περιόδου με ασφάλεια ζητούν μέλη φοιτητικών συλλόγων, οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Παρασκευή Τσεκούρα, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονίας, δήλωσε ότι: «Οι σχολές μας με απόφαση της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα θα γίνουν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Ανακοινώθηκε η εξεταστική περίοδος χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, χωρίς την εγκατάσταση κλιμακίων του ΕΟΔΥ για δωρεάν rapid test, χωρίς να αξιοποιηθούν αρκετοί χώροι του ΑΠΘ, όπως όπως η Αίθουσα Τελετών ή τα Αμφιθέατρα».

Οι φοιτητές ζητούν να πάρουν απαντήσεις από την πρυτανεία σχετικά με το πώς θα διενεργηθεί η εξεταστική περίοδος, με την Παρασκευή Τσεκούρα να επισημαίνει ότι πάρα πολλοί φοιτητές δεν έχουν επιστρέψει ακόμα από τις πόλεις τους και λόγω του υψηλού κόστους ενοικίων αλλά και για λόγους ασφαλείας.