Skip to main content

Μέτρα στήριξης για καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος ζητά το ΕΕΑ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζητά την ένταξη των εμπορικών επιχειρήσεων τουριστικού ενδιαφέροντος στα μέτρα στήριξης για τον τουρισμό.

Την ένταξη των εμπορικών επιχειρήσεων τουριστικού ενδιαφέροντος στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον τουρισμό ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, κάνοντας λόγο για σημαντική παράλειψη.

«Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις εμπορικές επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, δηλαδή για τις επιχειρήσεις εκείνες που έχουν μία κομβική ιδιαιτερότητα στη λειτουργία τους. Εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τον τουρισμό» επισημαίνει το Επιμελητήριο.

Και εξηγεί: «Πρόκειται για καταστήματα που επαναλειτούργησαν με την Β΄ φάση επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας στις 11 Μαΐου, όμως χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα μια και δεν υπάρχουν ακόμα οι καταναλωτές που τα στηρίζουν, οι ξένοι επισκέπτες. Η άφιξη τους αναμένεται μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στον τουρισμό, όταν ανοίξουν δηλαδή τα σύνορα, αποκατασταθούν οι αεροπορικές συνδέσεις με χώρες του εξωτερικού και επαναλειτουργήσουν μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες».

Το ΕΕΑ υπογραμμίζει ωστόσο πως μέχρι να γίνουν όλα τα παραπάνω «θα περάσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, στο οποίο οι συνάδελφοι μας θα επιβαρύνονται με λειτουργικά έξοδα επιχειρήσεων που δεν θα έχουν τζίρο».

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών «βλέποντας το αδιέξοδο για χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αμιγώς τουριστικές περιοχές, εκτιμά ότι πρέπει να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης που έχουν ανακοινώσει από την κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Είναι αναγκαίο να συμβεί αυτό γιατί διακυβεύεται η επιβίωση χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η διάσωση πολλαπλάσιων θέσεων απασχόλησης, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την επιχειρηματικότητα και την ελληνική οικονομία» καταλήγει η ανακοίνωση.