Skip to main content

Μετρό - Αγ. Σοφίας: Μεγάλη βελτίωση στην Εγνατία μέχρι το Πάσχα

Διαβεβαιώσεις Ταχιάου ότι μέχρι τον Μάρτιο περιορίζονται οι περιφράξεις και ελευθερώνονται χώροι πέριξ του σταθμού Αγ. Σοφίας του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Την απελευθέρωση μέρους των κοινόχρηστων χώρων περιμετρικά του σταθμού Αγίας Σοφίας του μετρό Θεσσαλονίκης τον προσεχή Μάρτιο, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Νίκος Ταχιάος, σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας.

Όπως ανέφερε «ήδη έχουμε δώσει στους καταστηματάρχες ένα χρονοδιάγραμμα ότι τον Μάρτιο θα περιορίσουμε κατά πολύ τις περιφράξεις» και σημείωσε πως «το Πάσχα θα βρει την οδό Εγνατία σε κατά πολύ βελτιωμένη κατάσταση».

Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Ταχιάος, στον χώρο κάτω από τη γέφυρα, από την οποία διέρχονται τώρα οι πεζοί στο νότιο μέρος του σταθμού, θα κλείσει με οροφή και συνεπώς μεγάλο τμήμα θα αποδοθεί κανονικά σε κυκλοφορία. Επιπλέον, σε έναν χρόνο μεγάλο μέρος του σταθμού θα έχει ολοκληρωθεί εσωτερικά και προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο γύρω χώρος, θα φύγει μέρος των λαμαρινών. Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό διευκρίνισε ωστόσο, πως δεν θα αποδοθεί όλο το τμήμα, καθώς χρειάζεται ορισμένα φρεάτια να παραμείνουν ανοιχτά για να κατεβαίνουν υλικά στον σταθμό.

Μίνι ξενάγηση στα επίπεδα του σταθμού

Ο σταθμός της Αγίας Σοφίας έχει συνολικά τέσσερα επίπεδα. Στο επίπεδο -1, σύμφωνα με τον διευθυντή έργων του μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργο Κωνσταντίνιδη, υπάρχει ο παντορροϊκός αγωγός που δεσμεύει τον μισό χώρο καθώς και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ενώ στο επίπεδο -2, στο οποίο θα μεταβαίνουν απευθείας οι επιβάτες, θα βρίσκονται τα εκδοτήρια και τα ακυρωτικά μηχανήματα των εισιτηρίων.

Στη συνέχεια από το επίπεδο -3, όπου θα βρίσκονται ηλεκτρολομηχανολογικές εγκαταστάσεις, οι επιβάτες θα διέρχονται μέσω εσωτερικής σκάλας για να μεταβούν στο τελευταίο επίπεδο, το -4, στις αποβάθρες. Ως προς τα αρχαία που βρέθηκαν στον σταθμό, ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε πως αυτά θα τοποθετηθούν σε σημεία που θα υποδείξει το υπουργείο Πολιτισμού.



Οι είσοδοι του σταθμού Αγίας Σοφίας

Ο σταθμός Αγίας Σοφίας θα έχει δύο εισόδους. Από τη βόρεια πλευρά, η είσοδος θα πραγματοποιείται από την πλατεία Μακεδονομάχων με συμβατικές και κυλιόμενες σκάλες, ενώ από τη νότια πλευρά, από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, θα υπάρχουν συμβατικές και κυλιόμενες σκάλες καθώς και ανελκυστήρας.



Εκδήλωση για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας

Η διοίκηση της Αττικό Μετρό τίμησε σήμερα τη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας των εργαζομένων στα υπόγεια έργα, διοργανώνοντας μία λιτή εκδήλωση παρουσία εργαζομένων της εταιρείας στο επίπεδο -2 του σταθμού.