Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τι είπε ο Μητσοτάκης για Μετρό, ΔΕΘ και Παύλου Μελά

Ικανοποιημένος δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πορεία των έργων στη Θεσσαλονίκη μετά τις συσκέψεις που είχε στο ΥΜΑΘ

Μετρό, λιμάνι, ανάπλαση ΔΕΘ, Παύλου Μελά και νέο Ογκολογικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη αποτέλεσαν τα έργα αιχμής της περιοχής για τα οποία έκανε ανακοινώσεις ο πρωθυπουργός μετά το πέρας των συσκέψεων που είχε στο διοικητήριο κατά την τετράωρη παραμονή του στην πόλη.

Για το μέτρο ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι ο σταθμός Βενιζέλου θα λειτουργήσει με τις αρχαιότητες να έχουν επιστρέψει στη θέση τους.

Για το λιμάνι είπε πως τα έργα στον έκτο προβλήτα προχωρούν επιτέλους, ενώ έχει δρομολογηθεί τόσο η σιδηροδρομική όσο και η οδική σύνδεσή του.

Διαβάστε ακόμα: Συνέχιση στήριξης στην οικονομία ζήτησαν οι φορείς από Μητσοτάκη

Για την ανάπλαση της ΔΕΘ τόνισε ότι τα έργα θα αρχίσουν το 2023 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου (ως τις 20 του μήνα) θα υπογραφεί η σύμβαση για την έναρξη των έργων της πρωτης φάσης της δημιουργίας του μητροπολιτικού πάρκου Παύλου Μελά.

Πρόκειται για τα έργα ύψους 20 εκ. ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του προγράμματος βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμα: Οι απαντήσεις Μητσοτάκη για υποεκπροσώπηση Θεσσαλονίκης και τιμωρία Άρη

Στο τέλος του Σεπτεμβρίου υπογραφεται η σύμβαση και τον Οκτώβριο μπαίνουν οι μπουλντόζες ενώ και από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, όπως είπε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζιδης, θα δοθούν αλλά 4,5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση ενός από τα κτήρια και η κυβέρνηση έδωσε πόσο 1,1 εκ. ευρώ για την ολοκλήρωση των μελετών ώστε προοπτικά να ολοκληρωθεί το πρότζεκτ.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των έργων και ρώτησε μάλιστα αν μετά τόσα χρόνια αναμονής οι κάτοικοι της περιοχής πιστεύουν ότι επιτέλους ένα τέτοιο έργο πνοής γίνεται πράξη...

Τέλος εκτός των επισήμων ανακοινώσεων έμεινε το νέο Ογκολογικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη που θα ανακοινωθεί προφανώς στην παρουσία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ το οποίο δουλεύει εδώ και τρεις μήνες ο Σταύρος Καλαφάτης.

Ειδική μνεία έκανε ο πρωθυπουργός για τα ολοκληρωμένα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας τον επόμενο χρόνο, τονίζοντας ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος σε όλα τα έργα που είχε ανακοινώσει πριν ένα χρόνο από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Έχουμε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την προοπτική της οικονομίας τους επόμενους μήνες, τα μηνύματα, συνολικά, είναι ενθαρρυντικά», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε, «η χώρα σήμερα δανείστηκε και πάλι με μία σύνθετη έκδοση πενταετούς και τριακονταετούς ομολόγου σε εξαιρετικά ελκυστικά επιτόκια και πιστεύουμε ότι ο επόμενος χρόνος θα είναι ένας χρόνος σημαντικής ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία και προφανώς για την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας».

Εξέφρασε την ικανοποίηση του «για την αναγνώριση από την επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας της σημαντικής οικονομικής στήριξης την οποία η κυβέρνηση παρείχε στις επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια της πανδημίας».