Skip to main content

Μετρό: Ετοιμάζεται για τον πρώτο συρμό το αμαξοστάσιο Πυλαίας (φωτο)

Ο πρώτος συρμός αναμένεται να φθάσει από την Ιταλία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για να ξεκινήσουν οι δοκιμές στον συρμό και στις σιδηροτροχιές.

Τους πρώτους συρμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να υποδεχτεί το αμαξοστάσιο της Πυλαίας, όπως είχε γνωστοποιήσει η Voria.gr την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, στις αρχές Απριλίου αναμένεται να φθάσει από την Ιταλία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο πρώτος συρμός του Μετρό με τέσσερα βαγόνια. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, ώστε να ξεκινήσουν οι δοκιμές στον συρμό και στις σιδηροτροχιές στη βασική γραμμή του Μετρό.

Αναρτώντας φωτογραφίες στο facebook ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννης Μυλόπουλος έγραψε χαρακτηριστικά: «Το εμβληματικό έργο του Μετρό της Θεσσαλονίκης που εκτείνεται σε έκταση 50 στρεμμάτων στην Πυλαία, το μυαλό και η καρδιά ενός αυτόματου μητροπολιτικού σιδηροδρόμου που θα κινείται χωρίς οδηγούς και θα καθοδηγείται ηλεκτρονικά από το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας που βρίσκεται εδώ, στο Αμαξοστάσιο, προετοιμάζεται να υποδεχθεί τους πρώτους συρμούς».