Skip to main content

Μετρό Θεσσαλονίκης: Απελευθερώνεται η Δελφών από εργοτάξια στην Ανάληψη μετά από 13 χρόνια

Η οδός Δελφών επανήλθε στη μορφή που είχε πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του Μετρό, με μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση

Απελευθερώθηκε μετά από δεκατρία χρόνια ο χώρος που καταλάμβανε το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στον σταθμό Ανάληψη.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρακευής η οδός Δελφών επανήλθε στη μορφή που είχε πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του Μετρό, με μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, από τη συμβολή των οδών Μπότσαρη- Δελφών έως τη συμβολή των οδών Πέτρου Συνδίκα -Δελφών.

Στην περιοχή έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση και η οριστική αποκατάσταση των πεζοδρομίων γύρω από τις δύο εισόδους του σταθμού, τα οποία θα αποδοθούν στην πόλη και τους κατοίκους.

«Είναι μια πολύ σημαντική ανακούφιση για την περιοχή που από το 2009 ταλαιπωρείται από τα εργοτάξια. Δεν ήταν εύκολο έργο ο σταθμός της Ανάληψης» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Νίκος Ταχιάος.

Σημείωσε πως στην περιοχή απομένουν λίγες καταλήψεις, κυρίως αυτή που αφορά στην κατασκευή ενός στεγάστρου στην είσοδο του σταθμού, ενώ απομένουν και οι αναπλάσεις όπως της οδού Δροσίνη, η οποία θα φτάσει μέχρι το πάρκο της Αλεξάνδρου Σταύρου.

Ο κ. Ταχιάος ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα, πιθανότατα αρχές καλοκαιριού θα δοθεί στην κυκλοφορία και το υπολοιπόμενο τμήμα της Δελφών, στην περιοχή Φλέμινγκ, που είναι το αμέσως μεγάλο τμήμα για απελευθέρωση χώρου.



Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ οι καταλήψεις, οι οποίες απομένουν και ενοχλούν την πόλη είναι στη Φλέμινγκ και στην Βενιζέλου, η οποία θα αργήσει. Τόνισε ότι του χρόνου θα αποδοθούν οι υπαίθριοι χώροι στην κυκλοφορία.

Για τον σταθμό Βενιζέλου ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ τόνισε ότι το έργο προχωράει πολύ γρήγορα. «Μέσα στο επόμενο προσεχές διάστημα ξεκινούν οι βαριές κατασκευαστικές εργασίες του σταθμού αυτές οι οποίες μπορούν να ακολουθήσουν τις αρχαιολογικές εργασίες», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο το αμέσως προσεχές διάστημα μπαίνουν σε τροχιά οι μεγάλες παρεμβάσεις που αφορούν το αρχαιολογικό έργο που έχει γίνει ήδη στην πόλη. Όπως ανέφερε κυρίως είναι η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στην πλατεία Μακεδονομάχων, όπου εκεί θα υπάρχει ένας υπαίθριος αρχαιολογικός χώρος.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο ένα μεγάλο στοίχημα είναι η απόδοση του υπογείου χώρου του τετραώροφου κτηρίου που βρίσκεται μπροστά στη Βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου, όπου η αρχαιολογική υπηρεσία θα εκθέσει αρχαιότητες.