Skip to main content

Μεξικό: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο - Πέντε νεκροί

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ και άλλοι αξιωματούχοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή όταν ενημερώθηκαν για τη συντριβή του ελικοπτέρου

Στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο συμμετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς συνετρίβη στο κεντρικό Μεξικό την Παρασκευή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τα πέντε μέλη του πληρώματος, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ελικόπτερο MI-17 συνετρίβη περίπου 90 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Χαλπάν δε Σιέρα, στην πολιτεία Κερετάρο, όπου συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιάς. Τα αίτια της συντριβής είναι άγνωστα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου, μια ομάδα αναγνώρισης εντόπισε συντρίμμια του ελικοπτέρου το πρωί της Παρασκευής καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης χρειάστηκε να διακοπούν τη νύχτα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ και άλλοι αξιωματούχοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή όταν ενημερώθηκαν για τη συντριβή του ελικοπτέρου.

Φωτογραφία αρχείου