Skip to main content

Μια άγνωστη συνάντηση κορυφής τον περασμένο Αύγουστο

Μια συνάντηση κορυφής, με μεγάλο ενδιαφέρον κι ακόμα μεγαλύτερη «ουρά» έλαβε χώρα το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Κρήτη, χωρίς ποτέ να διαρρεύσει.

Μια συνάντηση κορυφής, με μεγάλο ενδιαφέρον κι ακόμα μεγαλύτερη «ουρά» έλαβε χώρα το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Κρήτη, χωρίς ποτέ να διαρρεύσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις τώρα γίνεται γνωστό πως... πραγματοποιήθηκε, ενώ το περιεχόμενο της παραμένει άγνωστο. Συγκεκριμένα, όπως γίνεται γνωστό από πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντέιβιντ Σάλομον δεν συστήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, όπως σχεδόν όλοι πιστεύουν, κι αυτό γιατί είχαν γνωριστεί, τον περασμένο Αύγουστο, στα ...Χανιά!

Ο CEO της Goldman Sachs έκανε μέρος των φετινών του καλοκαιρινών διακοπών στην Κρήτη. Εννοείται ινκόγκνιτο. Κι εκεί φέρεται να συναντήθηκε και να τα είπαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Κι απ' ό,τι μαθαίνουμε εκ των υστέρων, κατά πάσα πιθανότητα είπαν πολλά για το μέλλον των ξένων επενδύσεων στη χώρα μας και πώς μπορούν να προσελκυσθούν. Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι αν ο Σάλομον ήρθε στην Κρήτη προσκεκλημένος του Μητσοτάκη ή με δική του πρωτοβουλία. Ωστόσο αυτή είναι μια λεπτομέρεια με μικρή σημασία. Αυτό που μετράει είναι το ραντεβού και κυρίως η ατζέντα του.

Και μια και είμαστε σε περιβάλλον πρωθυπουργικών συναντήσεων, να σας ενημερώσουμε και για κάτι ακόμα, που μόλις τώρα γίνεται γνωστό. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε – για λίγο – κατ ιδίαν και με τον Τζον Πόλσον (σσ δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις...). Η ατζέντα του; Γνωστή. Εν προκειμένω, δεν χρειάζεται καν να ρωτήσουμε, για να μάθουμε. Ο Πόλσον ήταν και παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους αμερικανούς επενδυτές στην χώρα μας, οπότε όλοι μπορούν να φανταστούν προς τα πού κινήθηκε η συζήτησή τους.