Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
x

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου και ώρα 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης»

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Ευκαρπίας σε συνεργασία με την ομάδα «Θαλής + Φίλοι» και την υποστήριξη του Δήμου Παύλου Μελά, σας καλούν στην ομιλία του Μαθηματικού, συγγραφέα, μεταφραστή Τεύκρου Μιχαηλίδη με θέμα: «Μαθηματικά: Βρετανός μπάτλερ ή Δράκουλας των Καρπαθίων; Μια ξενάγηση στον μαγικό και τόσο παρεξηγημένο κόσμο των Μαθηματικών».

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου και ώρα 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη, αφορά μαθητές, γονείς και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλο το κοινό.

Σημειώνει χαρακτηριστικά ο κύριος Μιχαηλίδης:

«Λένε πως αυτό που χαρακτηρίζει τον τέλειο υπηρέτη είναι η ικανότητά του να δίνει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του εργοδότη του χωρίς να γίνεται αντιληπτή η παρουσία του. Αν είναι έτσι τότε τα Μαθηματικά αποτελούν τον ιδανικό μπάτλερ.

Πράγματι, πίσω από κάθε εκδήλωση της ζωής μας, από τις πιο απλές μέχρι τις πιο σύνθετες, βρίσκονται – λιγότερο ή περισσότερο εμφανή – τα μαθηματικά.

Στην ομιλία μου θα επιχειρήσω να εξηγήσω πώς τα μαθηματικά έχουν διεισδύσει σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Ειδικότερα θα αναφερθώ στο πώς, αυστηρά θεωρητικές μαθηματικές έρευνες μετεξελίχθηκαν σε σημαντικές πρακτικές εφαρμογές, που οι αρχικοί δημιουργοί τους ούτε που τις φαντάζονταν.

Στη συνέχεια θα επιχειρήσω να εξηγήσω γιατί – κατά τη γνώμη μου – η διδασκαλία των μαθηματικών είναι σημαντική στη στοιχειώδη και τη μέση εκπαίδευση.

Τέλος θα περιγράψω το πώς και το γιατί, σχετικά πρόσφατα, τα μαθηματικά «εισέβαλαν» και στο χώρο της λογοτεχνίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ